Kupio auto i platio “brdom“ sitnog novca

metalan novac

Jedan Kinez kupio je automobil za gotovinu, no ne za bilo kakvu gotovinu, već je za njega platio u desetinama kilograma – čistog keša.

Naime, 100.000 juana vredan automobil, gospodin Zhao iz grada Jininga, kupio je sa više od 100.000 novčanica od jednog juana, koje je u salon dovezao automobilom u vrećama, prenosi agencija Reuters. Kako je Zhao odlučio proširiti svoj rastući mali biznis, odlučio se i na još jedan automobil za posao, a najteže mu je bilo pronaći autosalon u kojem bi prihvatili njegov sitniš.

Kako se inače bavi malim biznisom tiskanja na plastiku, mnoge mu mušterije usluge plaćaju sitnišem, a neke transakcije doslovce su bile izvršene pravim nakupinama sitniša. Kad je napokon pronašao autosalon koji je pristao prodati svoj automobil za planinu sitniša, započelo je mukotrpno i višesatno prebrojavanje novca.

Mnoge su novčanice bile zamazane, slepljene ili oštećene, a prebrojavali su ih zaposlenici autosalona u dve smene čitav dan. Kako je novčanica ipak bilo dovoljno za kupnju vozila, gospodin Zhao otišao je iz salona s novim automobilom za svoj biznis, a autosalon je postao ‘bogatiji’ za brdo novčanica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *