IQ test za doseljenike

test
Iz redova vladajućeg demohrišćanskog bloka Angele Merkel stigao je provokativan predlog – svi stranci koji žele “hleb“ u Nemačkoj, moraju da polažu test inteligencije…
“Mora da se pri doseljavanju postave kriterijumi koje će naša država koristiti. Mora da ima mere, osim dobrog obrazovanja i stručnih kvalifikacija potrebna je i inteligencija. Ja sam za test inteligencije za doseljenike“ rekao Peter Trap, portparol za unutrašnja politička pitanja Hrišćansko-demokratske unije (CDU).
Markus Feber, šef grupe za evropska pitanja Hrišćansko-socijalne unije, isto tako se izjasnio za novu politiku za doseljenike, pozivajući se na primer Kanade.
“Kanada je daleko ispred nas – od dece doseljenika se traži viši koeficijent inteligencije od “domaće“ dece“, rekao je Feber.
Ovaj predlog za IQ test za doseljenike dolazi sa izjavom da Nemačkoj “treba klasa a ne masa“. Ovu rečenicu prošle godine je izgovorio član uprave Savezne banke Nemačke, Tilo Zaracin, kada je rekao da Turci osvajaju Nemačku visokom stopom nataliteta.
Inače, po statistici, u 83-milionskoj Nemačkoj, žive više od sedam miliona stranaca, medju kojima su najbrojniji Turci, zatim slede Srbi pa Crnogorci.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *