Google Earth pronašao El Dorado

Legenda o izgubljenoj civilizaciji skrivenoj duboko u šumama Amazone živi još od vremena konkvistadora koji su poharali Južnu Ameriku.

 

Nikada pronađeni El Dorado bio je oduvek mamac za brojne istraživačke ekspedicije koje su sanjale o pronalasku mitskog mesta, piše Foxnews. Potraga za El Doradom mnoge od njih stajala je glave, nikada se nisu vratili i izgubio im se svaki trag.

Ne postoji ni jedan istraživač koji se vratio iz divljine Amazone i posvedočio i o najmanjem tragu koji dokazuje postojanje El Dorada. Priznati naučnici tvrdili su da je reč samo o legendi jer je nemoguće tako duboko u prašumi organizovati civilizovani život. No, u tome ih  je navodno demantovao najnoviji snimak Google Eartha.

Snimak s visine pokazuju geometrijske oblike, a neki arheolozi i istoričari tvrde kako se očito radi o ostacima puteva, mostova, trgova i zgrada koje se prostiru na oko 200 kilometara na granici Bolivije i Brazila. Tvrde da je reč o mjestu na kojem je svojevremeno živelo možda i 60-ak hiljada ljudi.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *