Britanska “palčica“ napokon puštena kući iz bolnice

dete
Uprkos lošim prognozama za bebe rođene toliko pre termina, britanska „palčica“ konačno je stigla kući i lepo napreduje i razvija se….

Majka male Freye-Grace objasnila je za ostrvske medije da je rodila bliznakinje u 23. nedelji trudnoće, ali je starija Molly umrla dva dana nakon porodjaja, iako je bila teža i jača od sestre.

Freya je preživela, iako je bila teška tek 368 grama, a u britanskoj bolnici „Singeltone“ provela je čak osam meseci. Za to vreme primila je čak devet transfuzija krvi, jednom je primila plazmu i operisan joj je srčani zalizak, prenosi Daily Mail.

„Kad sam je prvi put ugledala, izgledala je kao pile. Koža joj je bila toliko prozirna da sam mogla da joj vidim žile. Mogla je da mi stane na dlan“, opisala je Liz Barnet svoju ćerku Freyu, koja je pre nekoliko dana konačno puštena kući.

Liz objašnjava da je zatrudnila in vitro oplodnjom, a da je pravo čudo što je beba preživela. Lekari su donedavno bebe rodjene pre 24. nedelje puštali da umru jer su im šanse za preživljavanje samo 2 posto, a ukoliko i prežive kasnije najčešće imaju poteškoće u razvoju. Ipak, mala Freya pobedila je statistiku.

„Lekari predvidjaju da će Freya-Grace živeti normalnim životom. Suprug Jeff i ja smo srećni što je konačno kući i dobija kilograme“, kaže Liz i dodaje da Freya sada ima četiri kilograma.

dete

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *