Šta je kavitacija i kako ti može pomoći u mršavljenju?

Kavitacija je trend broj jedan kada su u pitanju tretmani koji pomažu u mršavljenju, naročito u poslednje vreme kada je kavitacija došla i u našu zemlju. Za osobe koje muče muku sa viškom kilograma koji nikako da skinu, ovaj tretman je došao kao pravi spas.

Za razliku od liposukcije koja se koristi hiruškim odstranjivanjem viška masnih naslaga, kavitacija je nehiruški tretman uz koji bez ikakvih noževa možete ukloniti mane naslage, ali i celulit. Kavitacija se bazira na ultrazvuku koji dopire do određene dubine slojeva kože i tkiva i samim tim nije nimalo štetan po ostale organe, dakle, nema nikakvog štetnog zračenja.

Kako deluje kavitacija?

Ultrazvučnim talasima sa podešenom frekvencijom i snagom tretiraju se određene regije na telu zahvaćene masnim naslagama, nadlaktice, stomak, bokovi, butine, noge itd, i to isključivo delovanjem na masne ćelije u potkožnom tkivu. Kada ove ćelije dobiju dovoljno energije, one puknu, a masnoća iz njih se razliva u međućelijski prostor. Iako masne ćelije na ovaj način nestaju i masnoća se „seli“ putem limfnog sistema u jetru gde se razrađuju kao i masnoća uneta hranom, nakon tretmana se preporučuje lagana fizička aktivnost kako se neke oslobođene masti ne bi nataložile na nekom drugom mestu. Kavitacija se kombinuje sa vakuum tretmanom koji ima za cilj da pospeši limfnu drenažu, tačnije, „prenošenje“ oslobođenih masti do jetre kako bi one trajno nestale iz organizma.

Da li tretmane kavitacije mogu da praktikuju svi?

Tretmani kavitacije nisu bolni i sasvim su bezopasni, samo se ne preporučuju osobama sa povišenim holesterolom i trigleciridima. U svakom drugom slučaju, neželjenih efekata nema.

Kakve rezultate daje kavitacija?

Rezultati kavitacije su primetni već nakon prvog tretmana. Gotovo svi saloni obećavaju minimum dva, a maksimum šest centimetara manje u obimu već nakon prvog tretmana, ali će sve zavisiti od količine masnih naslaga i broja viška kilograma. Osim toga, rezultati su prilično trajni, ali je neophodno održavati novonastalu kilažu. Kada je reč o broju potrebnih tretmana, oni će takođe zavisiti od prethodno pomenutog. Samo je važno napomenuti da između dva tretmana treba da prođe najmanje sedam dana.

Šta posle kavitacije?

Kavitacija je odličan način da se brzo i trajno rešite viška kilograma i masnih naslaga, ali i celulita. Korisnici naročito vole kavitaciju jer su rezultati brzo vidljivi, a to ih motiviše da nastave da rade na sebi i ostvaruju svoj san o idealnoj figuri. Budući da tretmani kavitacije nisu komplikovani, korisnik se odmah vraća svojoj svakodnevici najnormalnije, ali kao što je već naglašeno, kako bi uspešni rezultati kavitacije trajali što duže, važno je održavati novu kilažu.

Preporučuje se unos dovoljne količine vode, kao i prirodnih ceđenih sokova i biljnih čajeva. Kada je reč o ishrani, kao i kod svake druge dijete, važno je imati zdravu i izbalansiranu ishranu koja uključuje dovoljno voća i povrća, a minimalnu količinu masne, slane i brze hrane, slatkiša, gaziranih napitaka, belog brašna, alkohola i drugih neprijatelja vitke figure. Ipak, nije teško voditi računa o ovim sitnicama kada su sjajni rezultati već tu. Osim toga, lagana fizička aktivnost makar dva puta nedeljno takođe doprinosi održavanju vitke figure o kojoj ste dugo maštali.