Lečenje heliko bakterije prirodnim putem

Heliko bakterija jeste jedna od bakterija koja može biti opasna po čoveka ako je ne izleči na vreme. Posle temeljnih istraživanja saznalo se da heliko bakteriju ima oko pola ljudi na svetu.

Ako ste neko ko ima heliko bakteriju i želite da je se rešite prirodnim putem onda nastavite da čitate.

Sok od kupusa

Sok od kupusa je poznat po tome što može da pomogne izbacivanju heliko bakterije iz organizma i da regeneriše želudačno tkivo. Sve što treba da uradite jeste da uzmete jednu glavu kupusa srednje veličine i stavite ga u secka. Kada ste to uradili potrebno je da iscedite sav sok iz kupusa i podelite ga na tri jednaka dela. Ovaj dobijeni napitak je preporučljivo da pijete pola sata pre svakog obroka, odnosno tri puta na dan.

Čuvarkuća

Svi znamo koliko čuvarkuća može da pomogne u raznim tegobama, ali da li ste znali da je i dobar borac protiv heliko bakterije? Spremanje ovog leka nije komplikovano, ali ćete trebati da ga pravite tri puta tokom ovakvog lečenja da bi lečenje uspelo. Ako imate čuvarkuću u kući uzmite listiće u količini od 300 grama, pripremite blender i med. Med i čuvarkuću stavite u blender, dobro to sameljite i lek koji je spreman držite u frižideru. Konzumirajte jednu kašiku ujutru, na prazan želudac.

Laneno seme

Laneno seme smatra se za dobar prirodni lek protiv heliko bakterije. Da bi vam ono pomoglo potrebno je da uradite sledeće: Odvojiti dve kašike lanenog semena u jednu posudi, staviti 300 ml vode da proključa i kada proključa preliti preko lanenog semena. Sve to prekrijte i ostavite da odstoji nekoliko sati. Tečnost koju dobijete potrebno je da procedite kroz cediljku i da uzimate pre svakog obroka po jednu kašiku. Ako vam je lakše, možete kupiti u zdravoj hrani i ulje lanenog semena, ali duplirati dozu koju uzimate.

Ulje crnog kumina i ulje divljeg origana

Ova dva ulja uzimana zajedno ili odvojeno su pokazala dobre rezultate u borbi protiv heliko bakterije. Ulja se uzimaju tri puta dnevno po jedna kašičica, a posle tri meseca bi trebalo da vidite rezultate. Dojiljama se, nažalost, ova opcija ne preporučuje.

Propolis kao lek protiv heliko bakterije

Možda je jedna od najlakših opcija propolis. Ako se odlučite za njega potrebno je da nakapate 10 kapi u 200 ml vode, promešate i popijete i tako pola sata pre svakog obroka. Pokazao se kao efikasan prirodni lek. Možete uz propolis da uzimate i med jednom dnevno, on može da bude rastvoren u vodi ili ga jednostavno pojedite.

Brokoli

Ako ste ljubitelj brokolija evo prilike da ga jedete svaki dan! Ispitivanja su pokazala da mala količina od 70 grama brokolija dnevno, nekoliko meseci, može da pomogne u borbi protiv heliko bakterije. Brokoli možete da spremate na razne načine i da postanete pravi majstor u spremanju specijaliteta sa brokolijem!

Pored svega ovoga jako je važno da vam je higijena na mestu i da se hranite što zdravije možete. Da biste sprečili heliko bakteriju da se uopšte pojavi potrebno je da se hranite raznovrsno i da unosite dosta vitamina.