Koliko žene danas brinu o svojoj lepoti?

 

Može se reći da živimo u turbuletnom vremenu, i da se od žene očekuje da ispuni sve svoje obaveze, počev od obavljanja poslovnih aktivnosti, brige o kući i deci, suprugu i sl.

To može biti itekako iscrpljujuće i zamorno, pa žene često nemaju dovoljno vremena da se posvete svom izgledu, zdravlju i interesovanjima. A da ne govorimo o tome kako sve to ima za posledicu nezaobilazan stres koji utiče na lepotu i zdravlje svake žene.  Ipak, vreme je da se žene osveste i da shvate da same prosto ne mogu da „izguraju“ takav tempo života i da im je podrška i pomoć partnera nezaobilazna. Savetujemo vas da se pre svega dobro organizujete, i deo obaveza prepustite jačoj polovini.

Dajemo vam predloge kako da se opustite i učinite nešto lepo za sebe i vaš organizam..

Rezervišite termin u nekom od kozmetičkih salona

Ako se malo osvrnete oko sebe, primetićete da danas skoro na svakom ćošku postoji bar jedan kozmetički salon koji nudi raznovrsne usluge za ulepšavanje, počev od raznih tretmana lica i tela, manikira i pedikira, solarijuma, anti stres masaža i sl. Zašto ne biste sebi priuštili nešto od ovoga? Garantujemo da će vam prijati i da ćete se osećati bolje i zadovoljnije. Zbog toga se već danas raspitajte koji vam je najbliži salon i rezervišite svoj termin.

Trenirajte! 

Znamo koliko je fizička aktivnost bitna za zdravlje svakog čoveka. Opet, toliko obaveza i nedostatak vremena nas često sprečava da nađemo vremena za neki oblik sporta koji će učiniti da se napunimo energijom i dobrim raspoloženjem. Fitnes treneri danas uglavnom imaju svoje termine u koje se morate uklapati. To može biti problem kod žena koje žive brzim tempom života tako da jednostavno ne mogu da stignu u odgovarajuće vreme kako bi obavile trening. Imamo predlog za vas u tom slučaju. Šetajte! Kada govorimo o šetnji, pre svega mislimo na brzo hodanje, određenim tempom koji vaše telo može da podnese. Ukoliko vam je posao takav da do njega možete pešaka stići, ili imate svega par stanica autobusom, savetujemo vas da to iskoristite.

Hranite se zdravo

Stručnjaci kažu da lepota dolazi iznutra, tj.da zavisi od toga kakve životne navike imamo, kako se hranimo, koliko često i sl. Savetujemo vas da stvari ne prepustite slučaju kada je ishrana u pitanju, već da se ozbiljno pozabavite njome kako biste ostali zdravi i lepi. Postoji nekoliko opcija. Možete savet pronaći od nutricioniste koji će vam napraviti neki oblik „dijete“, tj.spisak namirnica koje prijaju vašem organizmu. Ukoliko nemate vremena za to, možete i sami napraviti neki plan. Za doručak na poslu nemojte kupovati testo iz pekare. Umesto toga, ponesite nešto od kuće. To može biti recimo neki sendvič od integralnog hleba i jogurt, musli, projice i sl. Za užinu obavezno neko voće pojedite. Generalno, ovo ne mora da bude komplikovano. Bitno je da na primer na nedeljnom nivou napravite neki plan ishrane i istog se pridržavate.

Trudite se da neke od ovih predloga usvojite kako biste zadržali titulu srećne, lepe i zadovoljne žene.