Kako vam kokosovo ulje može pomoći u mršavljenju?

Da, znamo, leto je uveliko u toku, a samim tim i sezona letovanja, odlazak na reke, jezera, bazene, rečju, sezona „šepurenja“ u kupaćim kostimima je tu, a vi i dalje niste zadovoljni svojim izgledom u kupaćem kostimu? Pa, ono što je definitivno jeste to da je zima bila duga i hladna, a kada su dani takvi, jedino što možete da radite jeste da se ušuškate u topli krevet i – jedete! A to što sada žalite zbog toga… Pa, šta ćete, oprostite svojoj mladosti ovu nepažnju…

Šalu na stranu, nikada nije kasno otpočeti to prvo poglavlje u borbi protiv viška kilograma. Ako se na ovaj korak odlučujete već nedeljama unazad, onda ste verovatno do sada pronašli mnoge trikove, savete i dijete koje vam u ovoj misiji mou pomoći, a baš zato vam mi danas predstavljamo iznenađujuću  tajnu mršavljenja na koju sigurno niste računali – kokosovo ulje!

Kako deluje i kako se konzumira kokosovo ulje u službi mršavljenja?

Pre svega, treba naglasiti da se u službi mršavljenja koristi isključivo hladno ceđeno ekstra devičansko kokosovo ulje i to ono što svežije – zato uvek pri kupovini obratite pažnju na datum pakovanja!

Kokosovo ulje se već ranije dokazalo kao odličan saveznik u borbi protiv viška kilograma i to zato što smanjuje apetit i čini da budete siti duže vreme, povećava vaš energetski nivo što znači da se metabolizam ubrzava i da je manje vremena potrebno da se sagore kalorije i masti. Ono što je naročito sjajno jeste činjenica da kokosovo ulje pomaže u razgradnji i onih najupornijih masnih nalaga na stomaku kojih nikako da se rešimo!

Ipak, logično, u pitanju je ulje koje je masno i kalorično i zato ne treba preterivati sa njegovom konzumacijom iako jeste dobro za nas u procesu mršavljenja ili održavanja dobre forme u kojoj smo trenutno. Zato, konzumiranje kokosovog ulja se svodi na kafenu kašičicu! Preporučuje se da se kokosovo ulje na ovaj način konzumira deset minuta pre svakog obroka kako bi se smanjio apetit i kako biste se, samim tim, zadovoljili manjim porcijama hrane. Ukoliko imate od 40 do 60 kilograma, jednu kafenu kašičicu konzumirajte pre svakog glavnog obroka (znači tri kašičice dnevno), ako imate od 61 do 80 kilograma konzumirajte jednu i po kašičicu kokosovog ulja dnevno (ukupno četiri i po kašičice dnevno), a ako imate preko 81 kilogram slobodno konzumirajte dve kašičice ovog ulja pre obroka, što znači ukupno šest kašičica dnevno.

Budući da je kokosovo ulje u čvrstoj formi, kako biste ga rastvorili poslužite se toplom vodom ili omiljenim biljnim čajem.

Još neki načini za konzumiranje kokosovog ulja u službi mršavljenja

Osim na ovaj način, kokosovo ulje možete pridodati i svojoj zdravoj ishrani tako što ćete ga dodavati u, recimo, toplu limunadu za koju se preporučuje da je pijete svakog jutra na prazan stomak. Zdrava ishrana treba da vam bude navika, a raznovrsnost koju nudi veleprodaja zdrave hrane će vam olakšati da se hranite zdravo, a i da imate pri ruci najrazličitije ukusne i zdrave namernice koje ćete konzumirati svaki dan. Takođe, u borbi protiv viška kilograma često nam pomažu i prirodni smutiji koje sami „mućkamo“, a oni će biti još delotvorniji ukoliko u njih dodate i malo kokosovog ulja. I na kraju, kokosovo ulje je odlična zamena za bilo koja druga „klasična“ ulja koja koristite u svakodnevnoj ishrani, bez obzira na to da li ste na dijeti ili ne.