Četiri razloga zašto treba preskakati vijaču

Preskakanje vijače je veoma zabavno, veoma interesantno i nije toliko teško. Svaka vrsta treninga koja vam omogućava da se zabavljate, a u isto vreme radite nešto dobro za svoje zdravlje, to je onda idealan trening. To je trening koji pričinjava zadovoljstvo i čije rezultate vidite odmah ubrzo nakon nekoliko treninga.

Ništa nije tako jednostavno, niti lako. Govorimo o postizanju rezultata kada trenirate. Međutim, treba tražiti nešto u čemu ćete uživati i što će vam u isto vreme donositi rezultate.

Svi mišići se aktiviraju

Svi mišići se aktiviraju kada preskačete vijaču. Zašto je to važno? Zato što ćete mršaviti, zato što ćete izdefinisati sve moguće mišiće na celom telu. Naravno da je svima najvažnije da smršaju. U suštini jednako ćete mršaviti u svim delovima tela, ali će negde to ići malo brže, nege malo sporije. Primetićete da imate manje centimetara iz nedelje u nedelju, ali negde će to ići brže negde sporije. Važno je da ćete preskakanjem vijače pokrenuti sve mišiće i to će vam i te kako prijati. To je zbog toga što neke mišiće vrlo retko aktiviramo svakodnevnim aktivnostima, a jako je važno da se nekada i ti malo manje pokrentni mišići aktiviraju.

Smršaćete u nogama

Kako smršati u nogama? Kako skinuti kilograme u ovom delu tela? Kako izdefinisati noge? Kako skinuti celulit sa ovog dela tela? Kako da naše noge izgledaju mnogo bolje? Kako da se kilogrami ne vrate? Mnogo je pitanja kada god se spomene mršavljanje nogu. Smršati u nogama jeste teško, možda čak i najteže. Zato i treba raditi vežbe koje konkretno pomažu da smršate u određenom delu tela. Tako je i slučaj sa mršavljanjem u nogama. Naime, vežbe koje najviše pomažu da smršate u nogama jesu preskakanje vijače, trčanje, skakanje, čučnjevi, vožnja bicikle i iskoraci. Ali svakako da je najzanimljivi način da smršate u nogama zapravo preskakanje vijače. Preskakanjem vijače, mršavljenje u nogama nikada nije bilo lakše.

Pripema za bolji trening

Preskakanje vijače će vam i te kako značiti da se pripremite za intenzivnije treninge. Naime, kardio treninzi će vam i te kako biti lakši ukoliko pre toga steknete jako dobru kondiciju. Ako planirate da kasnije intenzivirate tempo vaših treninga, onda bi bilo dobro da uradite neku vrstu pripreme. Preskakanje vijače jeste jedan od načina da se dobro pripremite. Naravno, ne možete samo jednom preskakati vijaču i očekivati da ćete biti spremni. Potrebno je da bar mesec, dva trenirate, odnosno preskačete vijaču kako biste osetili neke promene. 

Poboljšava krvni pritisak i vaše zdravlje

Svaka vrsta sporta prija vašem zdravlju. Preskakanje vijače može da utiče na vaš krvni pritisak i da ga reguliše. Nekada intenzivni kardio treninzi ne mogu da prijaju svima. Međutim, kada je u pitanju preskakanje vijače tu vi sami određujete tempo. I možete da usporite kada vam je loše ili da ubrzate kada osećate da ste na vrhuncu snage. Sportske aktivnosti utiču na to da manje jedete i da jedete hranu koja vam više odgovara. Primetićete kada budete jeli tešku hranu, da će vam biti teže da preskačete vijaču. Vremenom ćete i ishranu regulisati da bi vam bilo lakše da preskačete vijaču, a to odmah znači da ćete poboljšati vaše zdravlje.