plasticna-hirurhija hijaluron u licu

4 najefikasnija načina za podmlađivanje koje će te sigurmo nekada primeniti

Poslednje dve decenije je briga o sebi, o koži kako lica, tako i tela, postalo nešto o čemu se govori mnogo više. Kako je sam strah od starenja i vidljivih tragova na koži postao nekako javan i prihvatljiv, tako su postale prihvatljive i brojne metode kojima se može proces starenja odložiti, budući da i ne može da se zaustavi jer je prirodan proces.

Era interneta i dostupnosti svega koja je trenutno u svom do sad najvišem zanosu, doprinela je svakom pojedincu da može na različite načine da sazna sve o onome što ga zanima, ali i brojnim rešenjima nekih problema, situacija, događaja. Isto važi i za samo starenje, te načine na koje se ono može sakriti ili odložiti. Internet, kozmetičke kuće, lekari, pružaju mnogo informacija, mnogo različitih rešenja, a mi vam predstavljamo četiri koja su većini veoma dostupna i ne zahtevaju neke radikalne odluke koje možete doneti u vezi sa sobom, kao što bi to bila operacija.

Hijaluronski fileri

Nekada su holivudske dive podvrgavane operacijama kako bi zategle bore oko svojih usana, očiju, na obrazima. Kasnije, taj proces je zamenjen u velikom broju slučajeva hijaluronskim filerima, koji su danas dostupni apsolutno svima. Hijauronski fileri predstavljaju veoma brzo, pri tome prirodno rešenje nekih nastalih bora, te zaustavljanje i odlaganje nastanka novih. Hijaluronski fileri se ubrizgavaju u kritične zone na licu, na mestima gde postoje bore, te time ispunjavaju brazdu koja polako nestaje i njen trag se skoro briše.

Osim toga, hijaluronski fileri nakon nekog perioda od ubrizgavanja daju prave rezultate. Ono što je njihova dobra strana jeste što se ubodi malim iglama ne osećaju, tako da se osim peckanja ne javlja nikakva bol, a sam hijaluron već postoji u organizmu svakog čoveka, te tako hijaluronski fileri samo podstiču dalje obnavljanje prirodnog hijalurona u organizmu, kako bi sam mogao da odloži celokupni proces starenja koji se vidi na koži. Najbolji hijaluron za lice je onaj kojim ćete vi biti zadovoljni a to zavisi od izbora estetskog hirurga, vrste hijalurona i toga da li se pridržavate uputstva doktora.

Pravilna nega

Sve ipak polazi od načina na koji se negujete. Ukoliko se vodite osnovnim pravilima nege kože lica, pravilne nege u odnosu na sam tip kože, potrebe kože koju imate, godine u kojima ste, onda će vaša koža zahvalnost za sve to izraziti tako što će sama odložiti starenje, jer se ono na njoj neće videti. Pravilna osnovna nega je prvi i najvažniji korak u ovoj borbi, to ne zaboravite.

Anti-age kreme

Često se govori o tome da anti-age kreme nemaju velikog efekta. Međutim, potrebno je da znate da jedna potrošena bočica ne može da da efekat koji potajno priželjkujete. Koža zahteva stalnu, konstantnu brigu i negu, pa to važi i za ovaj tip krema.

Najvažnije jeste da se one koriste već nakon 25 godine, naravno, pažljivo se biraju prema svom uputstvu i sastavu, nakon čega ćete dobiti rezultate tako što nećete imati briga oko nastanka bora.

Temperatura vode

Jeste čuli za izreku „koža pamti“? Ona je veoma istinita. Koža je takav organ koji pamti apsolutno sve što dobro radite za nju, ali još bolje pamti one loše stvari. Jedna od stvari koje utiču na ubrzan proces starenja jeste veoma topla, vruća voda, koju ne bi trebalo previše da koristite. Umereno topla, ka hladnoj, voda koja je najbolje opisano mlaka, pomoći će vam u procesu podmlađivanja. Osim toga, umivanje hladnom vodom, učiniće da krv brže struji, zategnuće i zatvoriti pore, što je već odlična predispozicija da vaša koža izgleda sve lepše i mlađe.