Zebra nokautirala lava i osramotila ga pred ženkama

zebra lav

Scena iz filma Madagaskar kad je gladni lav Alex video svog prijatelja, zebru Marty, kao sledeći obrok, ponovila se i u stvarnosti….

No, baš kao i u filmu i ovaj lav je ostao gladan, a uz to je “nagrađen” direktnim i nimalo ugodnim udarcem u lice. Neverovatni snimci koje je objavio Daily Mail napravljeni su iz sigurnosti džipa u području Ngorongoroa, u Tanzaniji. Fotografisao je zaljubljenik u biljni i životinjski svet, Thomas Whetten.

zebra lav

Zebra, nesvesna da je u blizini čopor lavova u potrazi za ručkom, bezbrižno je šetala travnjakom. Odjednom je iz trave izašla jedna od “mašina za ubijanje” i napala zebru. Lav je skočio na leđa svoje žrtve i zario joj zube duboko u meso. Zebra se očajnički borila za život i nastojala se otrgnuti, a onda je iskoristila povoljan trenutak i udarila ga zadnjim nogama ravno u lice, bacivši ga na zemlju i osramotivši pred grupom ženki.

zebra lav

Whetten je istakao da je prizor bio spektakularan, pa je naveo da je prava retkost da se zebra odbrani od napada lava, prenosi sarajevo-x.com.

zebra lav

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *