Top 5 najskupljih cipela na svetu

cipele
Predstavljamo vam top 5 najskupljih cipela na svetu, kre’u se od milion do tri miliona dolara….
Štikle Platinum Guild dizajnera Stuarta Weitzmana ukrašene su sa 464 Kwiat dijamanata kako bi izgledale savršeno. Ove cipele premijerno je nosila i predstavila Laura Harring na dodeli Oscara 2002. godine. Ove štikle koštaju 1,090,000 dolara.

cipele

Ruby Slippers dizajnirao je takodje Stuart Weitzman kojem očito nikad ne nedostaje ideja za dizajn luksuzne obuće. Ove štiklice ukrašene su sa 642 ovalna i okrugla rubina. Rubini sjaje u kombinaciji čiste platine. Možete biti bogata žena imajući ove štikle za “samo“ 1,600,000 dolara.

cipele

Za realizaciju neverovatnih Tanzanite Heels cipela, Stuart Weitzman udružio se s Le Vian, poznatim proizvođačem nakita. Ove neverojatne cipele ukrašene su s 28 karata dijamanata i 185 karata tanzanita vrhunskog kvaliteta rezanja. Najčudesniji deo ovih cipela je peta visine 11.5 cm optočena s 595 karata Kwiat platinum dijamanata a i cena je posebna priča, za ovo zadovoljstvo treba izdvojiti 2.000.000 dolara.

cipele
Ove cipele postale su najskuplje cipele koje je dizajnirao Stuart Weitzman. Svakako su najkreativnije i najosjetljivije. Cipele su optočene safirima, rubinima i dijamantima kako bi utisak bio što veći. Naime, svi ti svetlucavi dodaci pripadali su nakitu Rite Heyworth.

cipele

I na kraju, Ruby Slippers su najskuplje i najspektakularnije cipele (iako se zovu „papuče“) na svetu. Dizajnirao ih je Ronald Winston, dizajner u House of Harry Winston. Lepota dizajna dolazi iz 4600 rubina od 1.350 karata. Ove cipele je prva nosila Judy Garland. A cena im je neverovatnih 3.000.000 dolara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *