PARGA

Jugozapadno od čuvenog ostrva Krf, izlaz na Jonsko more ima predivni, mediteranski grad Parga. Prelepe plaže, zelenilo maslinjaka i okolnih planina, fascinantna venecijanska luka, uske uličice i brojni trgovi samo su deo lepote koju krije ovaj mali grčki grad.

Plaža na Pargi
Plaža na Pargi

Parga je izuzetno živopisan grad koji svake godine privlači sve veći broj turista. Ako želite savršen odmor koji obuhvata divno more i prekrasne plaže, onda je Parga idealno mesto za vas. Uvek imate mogućnost da boravak  u hotelima i apartmanima u Pargi, upotpunite obilascima i raznovrsnim izletima. Neki od poznatijih apartmana, odnosno vila su: Petrou, Vavas, Ombreta, Diamanto, Gabriel i druge.

 

Apartmani na Pargi
Apartmani na Pargi

Centralni deo Parge je luka, koja se nastavlja u glavnu gradsku plažu Krioneri. Krioneri je peščana plaža iznad koje se pruža uređeno šetalište sa brojnim kafićima, poslastičarama, prodavnicama i naravno tradicionalnim grčkim tavernama.  U tavernama možete uz muziku i domaća pića uživati u prekrasnim morskim specijalitetima.

Nedaleko od peščane plaže Krioneri, za ljubitelje mirnijih i intimnijih plaža nalazi se Piso Krioneri, šljunkovita plaža koja je takođe posećena , ali ipak zaklonjena od gradske buke i muzike lokalnih kafića. Kako Pargu karakterišu predivne plaže, iskoristite prilike i obiđite što više njih jer se nećete pokajati. Ono što svakako treba obići je peščana plaža Lihnos, kao i plaža Valtos do koje možete otići pešice, koristeći put pored gradske tvrđave iz XIV veka ili, ako više volite more, onda možete brodićem doploviti na ovu predivnu peskovitu plažu.

Osim ovih, najposećenijih plaža na Pargi, postoje i brojne male, intimne i romantične plaže koje će vas takođe svojim lepotama ostaviti bez daha.

Turističke agencije organizuju izlete koje ne bi trebalo da propustite. Na izlet ide i njihov turistički vodič koji će svojom pričom i istorijskim podacima dati jednu drugu dimenziju samom izletu. Utiske koje ćete poneti sa ekskurzija do svima poznatog i fantastičnog ostrva Krf, zatim malih ostrva Paxos i Antipaxos zauvek će ostati u vašem sećanju.

Pažnju turista privlače i tri gradske tvrđave koje krase Pargu.  Najineresantniji i najromantičniji je pogled sa Ali Pašine trvđave pa je ako ne možete da stignete da posetite sve tri, onda obavezno vidite Ali Pašinu tvrđavu. Pored tvrđava, izdvaja se reka Aheron i  svetilište posvećenom podzemnom bogu Hadu. Ovo je nešto što možete doživeti samo u Pargi te ćete ove jedinstvene utiske nositi u godinama koje dolaze.

 

Ali Pašina Tvrđava
Ali Pašina Tvrđava

Tokom dana uživaćete u predivnim plažama, interesantnim izletima, čistom i prozirnom moru, dok večernje sate možete provesti u modernim kafićima i lokalnim tavernama. Zabavan noćni život je sigurno ono što privlači i osvaja mlađe posetioce Parge. Kako Parga pruža predivan provod za turiste svih generacija, to je razlog zašto je ovo mesto iz godine u godinu sve posećenije.

Popunjeni su kapaciteti  apartmana i hotela ne samo u julu i avgustu već i u predsezoni, ali i u septembru mesecu.
Iskoristite priliku i obiđite ovaj predivni mediteranski grad jer svi koji su ga bar jednom posetili kažu da je grad sa dušom i nekim neobjašnjivim lepotama  koje imaju posebnu draž.

Parga je samo delić Grčke koji treba posetiti jer ipak je Grčka naša omiljena destinacija zbog povoljnih apartmana i dobrog provoda.  Kada pročitate ostale razloge zašto posetiti Grčku sigurni smo da ćete sledeće leto provesti u Grčkoj.