Najbolje kafane u Beogradu

Provod u Beogradu je oduvek spadao u posebnu kategoriju provoda – ovo nije tipično nišlijsko lupanje čašama ili novosadsko višesatno gledanje devojka iz kojeg se na kraju ništa ne desi. Ovo je sve to, i više od toga.

Izlazak u Beogradu zahteva posebnu dozu logistike i organizacije, od prevoza i potrošenih para, do mesta koja treba posetiti. Splavovi, kafići, kafeterije i klubovi su sasvim OK mesta za provod, ali kafane su nešto naročito, i što se tiče atmosfere, i što se tiče utiska. Ukoliko su kafane i vaše omiljeno mesto za provod, evo nekoliko najboljih kafana u Beogradu koje definitivno morate da obiđete što pre.

Tri šešira

Smešten u srcu Skadarlije, restoran Tri šešira nije samo mesto gde možete da dobro jedete i pijete, već je i atipično kafansko mesto gde se sluša dobra muzika i gde svako može da pronađe nešto za sebe. Sastavljen iz nekoliko zasebnih prostora, ovaj prostor je idealan za društva različitih veličina, i bilo da ste došli sa jednom osobom ili ste pak deo velike grupne posete, ovde ćete sigurno pronaći mesto za sebe. Boemska atmosfera starog Beograda, kao i odličan meni garantuje provod koji ćete pamtiti.

Pukni zoro

Kad smo već kod boemske atmosfere, ovo je još jedno mesto gde ćete dobiti upravo to – dobru muziku, još bolje društvo i najbolji provod. Ova zemunska kafana otvorena je pre tek nekoliko godina, ali je za vrlo kratko vreme postigla veliku popularnost i postala mesto okupljanja velikog broja mladih. Jedna od prednosti ove kafane je i činjenica da ima nešto fleksibilnije radno vreme od određenog broja konkurentskih mesta, i stoga je u mogućnosti da svojim gostima ponudi odličan provod do zore, opravdavajući svoje ime i pesmu koja joj je kumovala.

Tarapana

Ako tražite odličan provod, i ne pristajete na kompromise, onda je ovo savršeno mesto za vas. Kafana Tarapana nalazi se u Kneza Miloša, i stoga je jedno od mesta u centru Beograda koje obavezno morate posetiti makar jednom – a kada se jednom dobro provedete, nastavićete da se vraćate svakog vikenda. Odlična kombinacija klupske i kafanske atmosfere čini ovo mesto uzbudljivim i jedinstvenim, naročito petkom i subotom kada vas ovde čeka živa svirka. Upravo zato je ovo prostor na koji morate da obratite pažnju kada istražujete najbolje kafane u Beogradu i mesta gde se možete dobro provesti sa svojim društvom svake večeri.

Staro burence

Većina gradova u Srbiji ima bar jednu kafanu koja se zove Burence, ali samo je jedno Staro burence u Zemunu. Svojom dugom tradicijom i domaćinskom atmosferom, ova kafana je odlično mesto za sve ljubitelje tamburaške starogradske muzike i opuštenog provoda. Otvoreno skoro cele noći, ona privlači sve više gostiju i stranih turista koji su željni autentičnog beogradskog provoda. Za one koji su pravi ljubitelji ove kafana, ona nudi i opciju zakupljivanja, što znači da možete da organizujete sopstveno slavlje u ovoj odličnoj atmosferi i time ga učinite još posebnijim.

Kod glumca

Ako želite da se provede kao na filmu i osećate zaista posebno, kafana Kod glumca je definitivno mesto koje morati posetiti odmah. Ona duguje svoje ime Miodragu Petroviću Čkalji, poznatom glumcu i beogradskoj legendi, zbog kojeg ova kafana u Kneza Miloša i ima određenu filmsku atmosferu. Upotpunjen slikama i posterima iz domaćih filmova i televizijskih serija, enterijer ovog mesta je osmišljen pažljivo i sa ukusom, dižući boemsku atmosferu kafane na jedan potpuno novi nivo.

Ma koju kafanu da izaberete, svaka od njih je posebna na svoj način, i svaka će vam pomoći da se na trenutak izmestite iz svakodnevnih problema koje vas muče i prepustite se dobrom provodu. To je nešto što svakome od nas nedostaje, i zato krenite put ovih kafana – i uživajte!