Hiljade riba pobeglo od cunamija!!!

ribe
U plićaku na plaži u Acapulcu u Meksiku tokom vikenda zabeležen je veoma neobičan priizor. Hiljade riba, koje su pre ličile na naftnu mrlju posmatrane odozgo, iznenadile su posetioce poznatog odmarališta, ali i obradovale brojne ribare koji su pohrlili da nahvataju što više sardela i skuša….
Stručnjaci veruju da bi ovaj fenomen mogao biti povezan sa cunamijem u Japanu.Nakon što su primetili jato riba kako pliva nedaleko od plaže brojni oduševljeni ribari požurili su da ulove što više sveže ribe. Zaboravili su na štapove i mreže, već jednostavno kantama i golim rukama hvatali ribe. “Bilo je oko 30 ribara, ali i ljudi koji su se zabavljali s decom hvatajući ribe”, ispričao je jedan od očevidaca, prenosi Daily Mail.
ribe
Stručnjaci nisu sigurni zbog čega se ovo desilo, mada pretpostavljaju da su ribe u plićak povukle morske struje prouzrokovane cunamijem koji je usledio nakon zemljotresa u Japanu.
ribe
“Ne možemo objasniti ovaj fenomen. Cunamiji mogu promeniti lokalne struje, ali ne možemo napraviti čvrstu vezu između ovih dvaju pojava”, kazao je Rich Briggs geolog američkog geološkog instituta.Ribari u Acapulcu tvrde da nikad nisu videli slično jato riba, ali u svakom slučaju veoma su se obradovali.
ribe
ribe
ribe

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *