Eko venčanica

haljina
Iako se eko odeća javila kao trend, ona polako prerasta u neophodnost. Linija haljina za venčanje „Green with Envy“ su samo neke od mnoštva koje se nalaze na tržištu….
Napravljene su od recikliranih plastičnih flaša, teške oko 11 kilograma, a dugačke oko 3,5 metra. Za ovo remek delo, kreatoru je bilo potrebno nekoliko meseci i 6.512 plastičnih flaša.
Grupa britanskih studenata sa Univerziteta Šefild Halam napravili su venčanicu koja posle izgovorenog sudbonosnog Da, može da se razgradi u vodi.
haljina
Za izradu ove ekološke venčanice upotrebili su supstancu koja se koristi i u proizvodnji pojedinih deterdženata i omogućava razlaganje haljine u vodi, a da pritom proces ne šteti okolini.
„Imajući u vidu uvreženo mišljenje da se venčanica može nositi samo jednom, studenti su želeli da modernom društvu ukažu na novi životni stav, koji podrazumeva odevne predmete za jednokratnu upotrebu“, kazala je profesorka modnog dizajna Džejn Blom.
haljina
Ipak, buduća „ekološka“ mlada će, na dan svog venčanja, međutim, morati da se opremi velikim kišobranom, kako u slučaju lošeg vremena ne bi na putu do crkve ili matičara ostala bez haljine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *