Bend za najvažniji dan u životu – kako odabrati

Perfektna venčanica za mladu, odelo za mladoženju, pravi prostor gde će se slavlje odvijati, sve to čini savršenim onaj dan u životu koji se pamti zauvek. Venčanje, iako to ne zvuči mnogo romantično, jeste skup dosta stvari koje valja obaviti i odluka koje treba doneti, da bi na kraju sve izgledalo savršeno. Postoji jedna vrlo značajna stavka bez koje se ne može zamisliti ni jedno venčanje, a koja je presudna u stvaranju one atmosfere koja se pamti godinama posle. Reč je o bendu za svadbe čiji je zadatak da sve zvanice izvede na podijum za igru. A to nije ni malo lak posao.

Dobar bend za svadbe rezervišite na vreme

Jedna od prvih stvari pri planiranju venčanja na koje treba obratiti pažnju je odabir benda za svadbe. Nikao nemojte da napravite grešku i taj izbor ostavite za poslednji čas, jer je većina izvrsnih bendova koji sviraju na proslavama angažovana mesecima unapred. Kratak rok za angažovanje benda sužava izbor i vrlo je verovatno da onda ne dobijete ni približno ono što želite. Danas je komunikacija sa bendovima olakšana jer se gotovo svi mogu naći na Internetu. Na njihovim sajtovima postoje sve informacije, od slobodnih termina, do snimaka sa prethodnih nastupa koji vam najbolje mogu reći o kakvom se bendu radi.

Dobar repertoar za nezaboravno slavlje

Svako svadbeno slavlje predstavlja skup različitih generacija, različitih karaktera, samim tim i različitih muzičkih ukusa. Dobar bend za svadbe sposoban je da sve pomenute razlike dovede da se nađu zajedno na podijumu za igru. Pravilan izbor repertoara, odlična muzika i vokali, praćenje toka proslave i kreiranje atmosfere zajedno sa zvanicama, sve se to očekuje od jednog dobrog benda za svadbe. Što uopšte nije lako uklopiti, ali nije ni nemoguće. Dobri bendovi imaju repertoar koji pokriva gotovo sve muzičke pravce i umeju da naprave odabir pesama shodno sastavu gostiju. Oni prate nove trendove i u stanju su da izvedu najnovije hitove. Kod ugovaranja termina, obavezno se prvo konsultujte oko repertoara, izložite bendu svoje želje, ukus publike, njen sastav. Objasnite im gde će se proslava održati i za koliko zvanica, opišite prostor ako kojim slučajem bend tu nije svirao. Sve ovo pomoći će im da se što bolje pripreme za nastup.

Naručivanje pesama

Kada je o samim bendovima za svadbe reč, postoji bitna razlika između bendova koji sviraju programsku muziku i onih bendova koji su specijalizovani za naručivanje pesama. U ovom, drugom slučaju zvanice same kreiraju repertoar i muzički tok svadbe, naručujući pesmu za pesmom. Ovo može biti zabavno, ali ponekad, kod velikog broja gostiju često može otići u drugu krajnost i ako bend nema mnogo iskustva, moguće je da nastane haos. Može se desiti da se ne zna ko i kad naručuje pesmu i može izgledati da su neki gosti važniji od drugih, isto tako prisutnih. Ono što je najvažnije, mladenci možda nećete imati kontrolu nad repertoatom i pesmama, što je, ipak, u ovom slučaju najbitnije. Tada je najbolje angažovati bend koji svira repertoar uz delove nastupa gde se pesme naručuju.