Akva park na Krfu i ostale atrakcije Grčkih ostrva

Ono što niko ne može da ospori je činjenica da je leto najluđe godišnje doba.

Aqua park na Krfu

Aqua park na Krfu

Ako želite da odete negde sa društvom ili sa porodicom, Grčka je uvek zasigurno dobra destinacija. Koliko god mislili da je dobro poznajete uvek ima mesta, atrakcija, zanimljivosti  koje još niste doživeli.

Grčka je zbog odnosa kvaliteta i cene najatraktivnija destinacija svakog leta po ponudama u Srbiji, a i nisu ni oni Englezi ludi što toliko putuju da bi posetili plaže, lude žurke, doživeli putovanje sa beskonačno mladih i doživeli sve što Grčka i njen turizam nude. Ono što takođe treba pohvaliti kod komšija su njihovi akva parkovi koji bez sumnje puno toga nude. Bilo da ste mladi, stari, ekstremno hrabri, ili pak kukavica, željni divljanja ili došli da odmorite u đakuziju, ako imate priliku nipošto ne biste smeli da zaobiđete neku od ovih atrakcija. Ovde ćemo vam opisati kako to izgleda  i šta to obećava nezaboravan provod.

Ako želite jedan dan odmora od party putovanja na Krfu postetite akva park (aqua park agios loannis) koji je jedna od najvećih atrakcija ovog tipa u Evropi. Sam ulazak na kompleks akva parka i svo šarenilo, raznolikost, osmesi hiljade drugih ljudi vam momentalno dižu raspoloženje.

Mesto koje nudi za svakog po nešto. Ovaj kompleks sadrži ogroman broj bazena, gigantskih đakuzija, i tobogana po ukusu. Za one koji nisu baš hrabri imena pojedinih tobogana može obeshrabriti poput Četri tvistera, kamikaze, Crne rupe, ali u stvari nema razloga za to jer su ovaj kao i svaki drugi objekti ovog tipa osigurani vrhunski obučenim spasiocima. Ako savladate strah shvatićete da svaki ovaj sput drugačije ”vozi” i zato ne može dosaditi.

Za one koji više vole da se sunčaju i ispijaju svoje omiljeno piće, ili za roditelje sa malom decom tu su đakuzi bazeni i lazy river (lenja reka). Za porodice za mladim članovima se nude još i igre poput Famlily rafting i Deep blue Kayak gde ćete vi i vaše dete osim zabave morati da testirate i kondiciju. U aqua parku ćete naći sve što vam je neophodno poput svlačionica, tuševa, ležaljki, suncobrana, foto radnje, prodavnicu suvenira. Nakon skakanja, trčanja i plivanja moćićete da pojedete nešto u fast food-u, restoranu, poslastičarnici, ili pak nešto što ste sami doneli. Na ovom kompleksu ćete naći sve što vam je potrebno da taj dan provedete u zabavi sa dragim ljudima i da napraviti još jednu uspomenu sa letovanja.

Aqua park iz vazduha

Aqua park iz vazduha

Ovakav provod možete naći na još dosta mesta u Grčkoj, al opet svaki aqua park drugačije diše i nosi nešto novo i uzbuljivo. Kad budete probali jedan želećete da mu se vratite ili da probate i ostale aqua parkove.

Grčka nudi još i

– Water village na ostrvu Zakintos,
– Acqua plus na Kritu,
Faliraki waterpark na Rodosu,
Santorini Waterpark u Santoriniju i mnogi drugi.

Na koji god da odete, kasnije ćete terati prijatelje da posetite opet. Grčka ostrva su jedna od najlepših, a za mlade se Zakintos i Krf posebno izdvajaju sa zabavnim programima I konstantnim parti putovanjima za mlade, u mestima Laganas i Kavos.