4 najpopularnije destinacije gde Srbi letuju

Srbija je zemlja koja nema izlaz na more, i svi stanovnici koji obožavaju letovanje za ove svrhe biraju bliže ili dalje primorske zemlje. Nekada je to u najvećoj meri bila Crna Gora, nekadašnja članica zajednice sa našom zemljom. Danas je tu i Grčka, Hrvatska, Italija, Španija i mnoge druge zemlje. 

Organizacija odlaska na letovanje može se realizovati uz turistički aranžman ili samostalno. U svakom slučaju, danas su vrlo popularne avio kompanije, čak i za vrlo kratku relaciju i Beograd Podgorica avion, avio karte Beograd Tivat ili za neku dužu relaciju, čak do juga Španije – Beograd Malaga letovi.  U ovom tekstu dajemo najpopularnije destinacije za letovanje naših građana. 

Letovaje u Crnoj Gori

Tradicionalno, Crnogorsko primorje privlači veliki broj naših turista. Dobra razvijenost saobraćajne mreže i granica sa našom zemljom čini da ova regija bude pogodna za putovanje vozom, autobusom, automobilom za porodice, čak i uz avio karte Beograd Tivat. Takođe, Beograd Podgorica avion je vrlo popularan, jer za nekih maksimalnih 45 minuta let bude završen, uz kartu koja ne prelazi 100 evra. Dobro poznata mesta za odmor i relaksaciju, ali i odličan noćni provod u Crnoj Gori su: Budva, Bar, Herceg Novi, Sutomore, Bečići, Ulcinj, Boka Kotorska i mnoga druga. 

Letovanje u Hrvatskoj

Hrvatska nudi odlične mogućnosti za letovanje i upoznavanje novih krajolika susedne zemlje. Poznata su Hrvatska ostrva koja ostavljaju bez daha, posebno tokom avgusta meseca. Istra je poluostrvo na zapadu zemlje, koji ima više letovališta, kao što su: Pula, Poreč, Medulin, Umag, Rovinj i mnoga druga. Na jugu zemlje nalaze se Dubrovnik i Dalmacija, gde se u prvom ističe gradska lepota, uz spomenike istorije i kulture, a u drugoj regiji dominira mirno i toplo more, naselja i mogućnosti za pravi odmor. Takođe, i za ovu destinaciju popularne su avio karte Beograd Dubrovnik, ali i Beograd Split avion, gde se cene kreću između 150 i 200 evra po osobi.

Letovanje u Grčkoj

Kada je u pitanju letovanje u Grčkoj, ova letovališta okupe veliki broj naših turista tokom sezone, odnosno od perioda juna do septembra meseca. Tradicionalna hrana i piće – giros i grčki uzo, fenomenalna muzika, ali i neverovatno lepe, čiste i dugačke plaže privlače sve generacije turista. Dostupan je veliki broj hotela, pansiona i apartmana, na različitoj udaljenosti od plaža, šetališta, diskoteka i restorana. Zato je i pogodna i za mlade i za porodice. U Olimpijskoj regiji su popularna mesta: Paralija, Nei Pori, Platamon, Pieria, Olympic Beach i drugi. Na Halkidikiju dominiraju Atos, Kasandra i Sitonija. Tu su još i Tasos, Potos, Krf i mnoga druga mesta i letovališta, za koje se preporučuje avionski prevoz, jer ako se na vreme rezerivše veoma lako možete doći do jeftine avio karte koje mogu biti i oko 100 evra za rane rezervacije, pa rastu i duplo kako se sezona približava.

Letovanje u Italiji

Italija je zemlja koja je poznata kao vrlo atraktivna turistička destinacija tokom čitave godine. Kombinujući turističke atrakcije sa mogućnošću letovanja daje spajanje lepog i korisnog – odmora i relaksacije, uz obilaske, izlete i upoznavanje istorijskih, kulturnih, modnih, kuliranrskih i drugih znamenitosti. Popularan vid prevoza je uz avio karte Beograd Bolonja, a tu su i letovi do Firence i Milana. Sardinija, Kalabrija, Sicilija, Rimini, Lido di Jesolo – samo su neke od vrlo popularnih letovališta u okviru Italije. Uz Apeninsko poluostrvo i ostrva na Sredozemnom moru, daje odlične mogućnosti za letovanje. 

Leto je period godine kada dominira sunce, izrazito toplo vreme i pravi je trenutak za odmor – uz morsku obalu, odmor, udisanje svežeg vazduha i potpuni mir i relaksaciju. Navedene 4 destinacije upravo mogu da ponude za svakoga ponešto, pa su zato na zaslužnom visokom mestu u pogledu preferencija naših turista.