Kako povezati funkcionalnost i estetiku: sušači za ruke

Onda kada na red dođe uređenje kupatila, bilo u privatnom ili poslovnom prostoru, može se desiti da se sušači za ruke, uglavnom pravljeni više kao praktični, a manje kao estetski element, naprave problem.

Kako je poznato da su ovi uređaji izuzetno funkcionalni, te da štede novac i vreme potrebno za stalnu promenu ubrusa, peškira i slično, oni su izuzetno pogodni za veće prostore, pogotovo tamo gde je velika frekvencija onih koji upotrebljavaju toalet. Istovremeno, sušači za ruke su i higijenski izbor, za razliku od ostalih vidova sušenja.

Pošto se malo govori o njihovom slaganju sa enterijerom ili se na to uopšte ne obraća pažnja, rešili smo da Vam prenesemo savete dekoratera, kako biste i sami postigli estetiku sa ovim praktičnim elementom.

Kriterijumi po kojima se biraju sušači za ruke

Svakako, sušači za ruke biraće se prema onome što Vam je potrebno, bez obzira na to da li se odlučujete na one iz dva paralelna dela ili one ispod kojih se postavljaju ruke nakon pranja.

Sve njihove verzije dolaze u različitim izdanjima, te možete birati bele, bež, sive, crne ili pak metalne. Vodite računa da se sušači za ruke uklope najpre sa pločicama u kupatilu, te se za početak krećite u razmerama – ista ili kontrastna boja sušača boji pločica.

Na taj način, ovaj element neće odskakati i biti previše upečatljiv, a opet će to biti sjajan početak da se uklopi u prostor i zaokruži estetiku čitavog toaleta.

Postavljanje sušača za ruke

Kada dođe na red da se sušači za ruke postave, potrudite se da izbegnete klasičnu početničku grešku.

Bez obzira na dimenzije toaleta, često se dešava da ovaj uređaj bude postavljen naspram lavaboa. To iziskuje kapljanje vode sa ruku, konstantno čišćenje poda, te nezadovoljne posetioce čija odeća takođe može biti pokvašena.

Umesto toga, potrudite se da sušači za ruke budu postavljeni odmah pored lavaboa, te da budu namešteni na optimalnoj visini, pogotovo ako se radi o javnom ili toaletu kafića i restorana koji posećuju i deca.

Kako se sušači za ruke uklapaju u ostatak enterijera

Kada ste odabrali mesto za postavljanje i boju, red je da sušači za ruke na još jedan način budu povezani sa prostorom, a to ćete lako postići raznim detaljima.

Naime, u ovim okvirima dekorateri posebno ističu ideju u kojoj se sušači za ruke prekrivaju drvetom, te izgledaju poput kutije na koju možete postaviti sveće, osveživač prostora i slično. Tako ćete ih lakše sjediniti sa prostorom u kom obiluju bež i braon nijanse, dok ćete istovremeno postići prirodan izgled toaleta.

Za sve one koji vole savremeni dizajn, poslužiće i najprostiji metalni sušači za ruke koji će se dobro slagati sa ostalim metalnim detaljima, poput neobičnog metalnog okvira za ogledalo, metalnog dozera za sapun i originalnih skulptura.

Za klasične kontraste toalete predlog je da sušači za ruke budu u drugačijoj boji od boje pločica, ali istoj boji kao ostali detalji. Ukoliko je to, primera radi, crna, iste te boje i jednobojni treba da budu i dozeri za sapun, sveća i slično.

Uživajte u funkcionalnosti i estetici koju Vam pružaju sušači za ruke.