Srbija savladala Alžir sa 3:0

Reprezentacija Srbije pobedila je Alžir sa 3:0 (1:0) u prvom od tri pripremna meča pred Svetsko prvenstvo 2010 u Južnoj Africi…
Utakmica je odigrana pred oko 60.000 navijača. Srbija je utakmicu počela opreznije tako da su Alžirci prvih petnaestak minuta kontrolisali igru i pokušavali da ugroze gol Vladimira Stojkovića, koji je na ovoj utakmici fantastično branio. Medjutim Srbija je prva stigla do gola, igrao se 16. minut kada je Jovanović uputio centaršut sa leve strane a Pantelić je na drugoj stativi iskoristio lošu procenu golmana Alžira i doveo Srbiju u vodjstvo.
u 55. minutu Srbija stiže i do drugog gola na utakmici, posle centaršuta Zorana Tošića, koji je ušao sa klupe u drugom poluvremenu, lopta je stigla do Zdravka Kuzmanovića koji je sa 7-8 metara  šutirao i pogodio.
Treći gol je pao u 65. minutu kad je Zdravko Kuzmanović ušao u šesnaesterac i gurnu loptu kroz sredinu do Zorana Tošića koji je samo prosledio u mrežu. Srbija je imala još dosta idealnih prilika ali i igrači Alžira su imali nekoliko prilika ali je golman Vladimir Stojković danas bio na visini zadatka.
Reprezentacija Srbije završne pripreme za Svetsko prvenstvo odradiće u Austriji gde će odigrati dve utakmice. Dogovoreno je da protivnici budu reprezentacije Novog Zelanda i Poljske.
Alžir – Srbija 0:3 (0:1)
Pantelić 16, Kuzmanović 55, Tošić 65

Srbija: Stojković (Brkić 81′) – Ivanović (Rukavina 67′), Subotić (Kačar 85′), Luković (Lazović 90), Kolarov (Dragutinović 46) – Stanković (Kuzmanović 46′) , Milijaš (Petrović 62′), Krasić (Janković 67), Jovanović (Tošić 53′) – Žigić (Ninković 72′), Pantelić (Lekić 46)

Alžir: Guai – Rao, Belhađ, Antar, Halih, Mansuri, Lasen, Jebda, Ziani, Matmur, Gezal.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *