PARTIZAN: Galata cilja Babovića

babovic
Lepo mi je u Partizanu, ne ide mi se – poručuje Stefan

Ponovo Galatasaraj gleda ka Beogradu. Pošto je letos u minut do 12 propala misija angažovanja Branislava Jovanovića, u potrazi za pojačanjima turski velikan opet je okrenuo je durbin ka Topčiderskom brdu i zadržao kad se u kadru pojavio – Stefan Babović.
Čelnici slavnog kluba, a posebno trener Georgi Hadži, zadovoljni su potencijalom Partizanovog veziste i već su krenuli da opipavaju puls, raspitujući se pod kojim bi uslovima mogli da ga odvedu u Istanbul. Nikako bordo-žutima ne ide od početka sezone, snovi o Evropi raspršili su se već na drugoj stepenici (prošli OFK Beograd, eliminisali ih Karpati), u prvenstvu su tek na desetom mestu, s gotovo upola manje bodova od vodećeg Trabzona (17:33), pa žele da rekonstruišu tim u kome bi, prema njihovoj oceni, značajno mesto pripalo povratniku među crno-bele.
– Tačno je da se Galatasaraj interesuje, ali to je sve. Nikakva ponuda, da ja znam, nije stigla u klub. Sve sam prepustio mojim menadžerima, Nikoli Damjancu i Faliju Ramadaniju – potvrđuje Stefan Babović saznanja „Žurnala”.
Transfer iz Humske na Bosfor, ipak, teško da će se realizovati. Ne zbog toga što Galatasaraj nema novca da plati obeštećenje, nego zato što bi posle samo tri meseca na staroj adresi bilo pomalo čudno da Babović menja sredinu. Čak ni on nije raspoložen za još jednu avanturu van granica Srbije.
– Svaka čast Galatasaraju, veliki je klub u pitanju, ali ne ide mi se tako brzo. Tek sam stigao u Partizan, lepo mi je u Humskoj 1 i stvarno želim da mu vratim za sve što nisam pružio u prvom mandatu. Preciznije, biće onako kako proceni uprava crno-belih, to je moj klub i svaku odluku ću poštovati. Za sad je sve, ipak, na nivou raspitivanja Turaka, ništa konkretno se nije desilo – dodao je Stefan Babović.
Posle epizoda u Nantu i Fejnordu, letos umalo Babović nije završio u Olimpijakosu, imao je ugovor u džepu, ali su mu se na lekarskim pregledima u Atini leđa ukočila i transfer je propao. Sad se glas o njegovim dobrim partijama (i golovima) pročuo još dalje, do međe Evrope i Azije, ali po svemu sudeći, Stefan, ostaje u Partizanu.
sportski zurnal Molio bih igrače Partizana da sutra pobede

Zurnal.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *