PARTIZAN: Adijah: „Verujem da ćemo igrati LŠ“

adija
Dominik Adijah, novi igrač Partizana, zahvalio se na predstavljanju upravi beogradskog kluba na poverenju i rekao da je dolazak u Beograd „sjajna ideja“.

„Kao prvo, želim da se zahvalim upravi kluba na dočeku, dopada mi se, znam da je Partizan prvoplasirana ekipa na tabeli. Ja sam 2009. godine bio najbolji igrač i strelac Svetskog prvenstva za mlade, nadao sam se da će mi karijera ići stalno uzlaznom putanjom. Malo sam zastao, nadam se da ću sada nastaviti, da ću igrati samo za velike klubove.

Osećam se dobro i hvala svima koji su ovom doprineli,“ rekao je Adijah na predstavljanju.

Adijah je rekao da mu je posebno drago što će igrati sa Tegom, kako se prema sopstvenim rečima, preziva Partizanov novi igrač koga smo godinama zvali Tagoe.

Bio sam presrećan kada sam video da je i on ovde. Uvek smo imali dobar odnos, bio je uvek pažljiv prema meni. Značiće mi ovde iako vidim da puno ljudi govori engleski ali će mi uz njega biti još lakše da se uklopim i snađem i u gradu i u klubu,“ kaže Adijah.Tego i Vukić su na predstavljanju rekli da žele da sa Partizanom igraju u Ligi šampiona, novinare je zanimalo šta o tome misli najmlađe pojačanje ‘crno-belih’.

Za mene kao igrača bi bilo sjajno da klub igra u Ligi šampiona. To je važno za klub i zbog zarade i zbog renomea. Nadam se i verujem da će Partizan ponovo igrati u Ligi šampiona,“ kaže Adijah. Na predstavljanju je rečeno i da je dogovor sa reprezentativcem Gane isti kao i sa Tegom, šestomesečna ‘pozajmica’ sa mogućnošću da ugovor bude otkupljen u junu.

Za mene je ovo bilo sjajna ideja, u Italiji sam imao problema sa jezikom, nisam igrao za Milan, malo sam igrao inače, zbog toga mi je ovo odlična prilika, da igram i pokažem šta znam,“ objasnio je motive novi igrač prvaka Srbije.

Na nezgodno pitanje kako vidi sebe kao igrača Adijah je rekao da je „disciplinovan igrač, veoma brz i da se uvek trudi da se uklopi u kolektiv i da sve od sebe„.

Adijah je, kao i Vukić i Tego koji su u ponedeljak potpisali ugovore sa Partizanom, u utorak otputovao u Tursku.

B92.net

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *