Otkrivena tajna gole teniserke

teniserka
Poster devojke na teniskom terenu sa lagano uzdignutom haljinicom i golom zadnjicom decenijama je krasio brojne zidove. Fotografija je nastala 1976. godine i od tada je prodata u više od dva miliona primerka, ali teniserka na njoj je ostala anonimna…

Fiona Walker je imala samo 18 godina kada je snimila svetski poznatu Teniserku na teniskim terenima u Birminghamu. Bilo je to 1976. godine i niko tada nije mogao ni pretpostaviti kakav će hit postati taj kultni poster iz 1970-tih.

Kompanija koja je otkupila prava prodala je fotografiju u dva miliona primeraka, ali devojka na slici ostala je anonimna sve do danas, kada se konačno pojavila na izložbi koja promoviše tenis kao deo umetnosti, i pozirala pored originalne slike.

52-godišnja Fiona Walker, slobodna umetnica i majka troje dece, otkrila je da ju je njen tadašnji dečko Martin Elliott, student fotografije, nagovorio da mu pozira. Pozajmila je patike od oca, haljinicu od „prijateljičine prijateljice“, a teniske loptice pobacane po terenu je do tada uglavnom bacala svom psu, prenosi Daily Mail.
Uprkos ogromnoj popularnosti tog kultnog postera, glavna zvezda je ostala anonimna i nije dobila nikakav postotak od prodaje.

„Moja deca govore ljudima da sam to ja na slici, ali oni im ne veruju. Bila sam veoma naivna i nisam dobila nikakav novac, a mislim da je to najprodavaniji poster u istoriji. Moja majka ima veoma bledu kopiju u očevoj radnoj sobi, i to u veličini razglednice. I to je sve. Ipak, ne prestajem se smejati kada ga vidim, a viđam ga na čudnim mestima“, istakla je Fiona Walker.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *