Odličan u igrici “Football Manager“ pa se prijavio za trenera!!!

midlsbro
Različiti ljudi na različite načine pokušavaju da dodju do posla. Ono što je pokušao Džon Boilo prevazilazi sve druge pokušaje u svetu fudbala: poslao je ponudu da postane trener engleskog Premijerligaša, a kao svoj najveći adut naveo je briljantne sposobnosti koje je pokazao u igrici “Fudbal menadžer”…..

Sada vec davne 2006. godine Midlsbro je ostao bez svog menadžera, Stiva Meklarena koji je napustio to radno mesto kako bi preuzeo funkciju selektora engleske reprezentcije. Nije prošlo dugo, a na adresu predsednika Midlsbroa stiglo je Džonovo pismo sjajne sadržine. Evo najzanimljivijih detalja:

“Gospodinu Stivu Gibsonu,
predsedniku FK Midlsbro

Prijava za mesto menadžera u fudbalskom klubu Midlzbro

Dragi gospodine Gibson,
pišem vam u vezi sa otvorenim radnim mestom za menadžera u vašem klubu. Bio bih veoma zahvalan ako biste razmislili o mojoj biografiji tokom vaše potrage za novim menadžerom. Zaista osecam da je ovo idealan posao za mene, imajuci u vidu moj entuzijazam i moje iskustvo.

Imam oba, tehnicka i prakticna iskustva vodjenja fudbalske ekipe. Takticka strana fudbala mi je oduvek bila veoma važna, što sam pokazao uspesima u igrici “Fudbal menadžer 2005″. Vodio sam ekipe Nuniton Borou, Kijevo Verona, Kalmar, Donkaester, cak i Celsi. Dobro, moje iskustvo u Kijevu nije bilo baš narocito dobro, jer je dovelo do otkaza (što ste, siguran sam, videli u sredstvima javnog informisanja).

Posebni menadžerski uspesi
Dovodjenje Tjerija Anrija, Raula i Fernanda Toresa za napadacki trio Donkastera
Dovodjenje Zidana i Ronaldinja u Rašden end Dajmonds
Plasman u finale Lige šampiona sa tim timom
Nesrecni poraz u borbi za trofej – od Ajaksa, u produžecima
Verujem da sam drugim klubovima, ipak, doneo uspeh (ukljucujuci to da sam za osam sezona Nuniton Borou doveo iz Severne Konferencije u cempionšip, a da sam sa Kalmarom postao prvak Švedske).

Moje iskustvo iz “Fudbal menadžera 2005″ ukljucuje rad u ligaškom, kup i medjunarodnom okruženju, što je od mene napravilo strucnjaka za radne dozvole, skauting, taktiku i rad sa igracima.

Pored “Fudbal menadžera 2005″ imao sam i iskustva na pravom terenu, jer sam ekipu 11-godišnjaka iz Nunitona predvodio kao strateg do pobede na “Nuniton letnjem kupu”, u konkurenciji još 15 ekipa. U finalu smo pobedili sa 5:4 na penale, i to domacina takmi?enja. Siguran sam da ste videli ovu utakmicu, “Skaj” je više puta puštao snimak.

Uveren sam da vam ni moja plata ne bi bila problem. Naprotiv. Spreman sam da radim za 80.000 funti godišnje što je, priznacete, prilicno isplativ izdatak imajuci u vidanju kretnje u modernom fudbalu.

Slobodan sam za intervju kada god vama to odgovara i cekam vaš odgovor.
iskreno,

Džon Boilo”

Tri nedelje kasnije stigao mu je odgovor iz Midlsbroa. Od predsednika kluba, licno.

“Dragi Džone,

mnogo vam hvala za vašu nedavnu prijavu za menadžersku poziciju u fudbalskom klubu Midlsbro.

Vi ste, bez ikakve sumnje, sjajan kandidat ali smo posle pažljivog razmatranja odlucili da vam ipak ne ponudimo to radno mesto. Iskreno govoreci, mišljenja smo da bi se naša saradnja sa vama bila zapravo kratkotrajna, jer bi vaš nesumnjivi talenat doveo do toga da vas veliki evropski klubovi odmah požele u svojim redovima.

To što ste nam se uopšte javili shvatili smo kao znak da se, kao klub, krecemo u pravom smeru.

Iskreno,

Stiv Gibson,
predsednik FK Midlsbro”

midlsbro

midlsbro

midlsbro

midlsbro

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *