Momčilo Duvnjak: Tole namestio čak i derbi!

derbi namesten
U trenucima kada se fudbaleri Srbije bore za plasman na EVRO 2012, dok su igrali sa Severnom Irskom i spremali se za put u Estoniju, izbio je novi skandal. Poslanik Srpske radikalne stranke Momčilo Duvnjak optužio je čelnike FSS-a da stoje iza nameštanja utakmica u Jelen Superligi, ali i nižim rangovima takmičenja!

– Za govornicom mogu da pričam o onome o čemu drugi ne smeju. Ako misle da nisam u pravu, a imam svedoke, spreman sam i da idem na sud. Ja sam narodni poslanik i ne mogu mi ništa. Dok je Tole Karadžić predsednik, samo Partizan sme da bude prvak. Da se razumemo, i ja sam partizanovac, ali ovo je strašno šta on radi, čak se i derbiji nameštaju. I 2007. sam prvi javno rekao da je tadašnji predsednik Terzić kriminalac, pa je on posle mesec dana pobegao iz zemlje. A on i Tole su prijatelji – kaže Duvnjak za „Alo!“.
UEFA je poznata po tome da ne toleriše uplitanje političara u sport, ali to ne brine predstavnika radikala.
– To je istina, ali pogledajte naše klubove. U svim upravnim odborima su političari. Moramo da očistimo FSS od kriminalaca, ovako više ne može. Pa šta mislite, što je Platini dolazio, zbog huligana ili korupcije u našem fudbalu? Eto, ove godine je pao sudija Jovanetić jer je sudio nepostojeći penal za Vojvodinu protiv Jagodine. Suspenduju ga, pa ga vrate. Dobro se sećamo šta je radio na derbiju prošle godine. Smešne su takve stvari – kaže Duvnjak.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić oštro je reagovao na Duvnjakove optužbe.
– Čudno je da se takve priče lansiraju pred ovako dve bitne utakmice sa Severnom Irskom i Estonijom. Možemo da se vratimo u trku za plasman na EVRO 2012, tako da je naša pažnja usmerena ka tome. Muka mi je da me razni besposličari uzimaju u usta. Jadan je Duvnjak političar. Bolje da gleda kako on i njemu slični uništavaju Napredak iz Kruševca, a ne da napada Savez. Sramota – jasan je bio Karadžić.

Đorđević: Tužićemo Duvnjaka!

Prema rečima potpredsednika Saveza Dragana Đorđevića, u pitanju su obične izmišljotine.
– Već smo razgovarali sa advokatima i odlučili smo da ćemo ga tužiti za klevetu. Ma kakva crna nameštanja. Eto, čim se vratimo iz Estonije, pokrenućemo sudski postupak, u tome nas niko neće sprečiti, a gospodin će se onda verovatno pozvati na poslanički imunitet. Znate kakvi su oni. Tada će valjda svima biti jasno da laže. Zaista ne bih više pričao na tu temu, prepustićemo našim advokatima da nastave ovu priču – rekao je Đorđević.

Alo.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *