Fudbalski sudija noću postaje žena…

sudija
32-godišnji Valerio Fernandes Gama je brazilski fudbalski sudija koji profesionalno sudi utakmice prvenstva Savezne države Ceare, na istoku Brazila. A noću, kaže, postaje žena.

„Moje žensko je ime Laleska. Koristim ga samo noću, kada plešem u mom rodnom gradu Beberibeu“, rekao je Fernandes u izjavi za brazilski dnevnik „Folha de Sao Paulo“.

Njegove kolege-sudije i fudbaleri kojima sudi znaju za njegove transvestitske i homoseksualne sklonosti.

„Od svih fudbalskih sudija koje znam iz Ceare ja sam jedini gay. Niko mi do sada ništa nije predbacio. Svi me poštuju kao da sam dama. Nikad u fudbalu nisam doživio diskriminaciju ili predrasude.

Ispričao je Fernandes Gama anegdotu o jednom neočekivanom susretu s igračima lokalnoga fudbalskog kluba Ferroviarija, koji su ga presreli i razotkrili u jednom noćnom klubu. Iako je očekivao neugodnu reakciju, ostao je ugodno iznenađen:

„Čestitali su mi na hrabrosti, što se ne bojim da profesionalno sudim u fudbalu.“

U poslednje vreme, kaže, sve ga više fudbalera podbada:

„Zbog moje feminizirane pojave me neki zovu gospođicom. Apsurdno je što meni, sad kad znaju šta sam, nikad ne govore „pederu“ ili „kurvin sine“, dok tim imenicama redovno vređaju ostale sudije, one heteroseksualnih sklonosti. Najgore s čim prođem, kad donesem odluku koja se ne svidi nekom igraču, jeste ‘zloćko’.“

Fernanes ima sedmero braće, od kojih je troje homoseksualaca.

Izvor: Totalsport

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *