Ellis park

ellis park

Koka-kola park, pre poznatiji pod imenom Elis park stadion (Coca-Cola Park, Ellis Park Stadium) je ragbi i fudbalski stadion u Johanesburgu, Južnoafrička Republika. Stadion je počeo sa gradnjom 1927. a otvoren je 1928. godine. Na njemu se igralo finale Svetskog prvenstva u ragbiju 1995., koje je osvojio nacionalni tim Južne Afrike. Stadion je bio najmoderniji u zemlji kada je nadograđen 1982. da primi gotovo 60.000 ljudi. Danas, stadion se najviše koristi za ragbi i fudbalske utakmice, a takođe se koristi i za druge velike događaje, kao što su koncerti. On je postao sinonim za ragbi jer jedini put kad ragbi nije igran na Elis parku je bilo tokom 1980. i 1981. kada se stadion nadograđivao.

Stadion je dobio ime po Mr J.D. Ellis koji je stavio na raspolaganje prostor za stadion, ali stadion 2008. godine menja ime u Koka-kola park zbog dogovora o imenskom pravu sa kompanijom Koka-kola u vrednosti od 56 miliona dolara.

Na Koka-kola parku će se odigrati neke od utakmica na predstojećem Svetskom prvenstvu 2010., on jedan od deset stadiona koji će ugostiti najjače fudbalske reprezentacije sveta. A takođe su na njemu igrane i neke utakmice Kupa konfederacija 2009., među kojima je i finale između Brazila i Sjedinjenih Američikih Država.

(Wikipedia)

 

ellis park

 

Utakmice:

Ostali stadioni:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *