CRVENA ZVEZDA: Zvezdi neizvestan i Ivanov

ivan ivanov
Crvena zvezda u ponedeljak odlazi na pripreme u Budvu sa jesenjom postavom štopera. Adžić: Salata izgubljen zbog menadžera, Bugarin iz Alanije mnogo košta…

RUSKA salata bila je ukusnija i izdašnija od srpske, pa će Crvena zvezda u ponedeljak na pripreme u Budvu otići sa jesenjom postavkom na štoperskoj liniji. Slovački reprezentativac Kornel Salata posle više od tri nedelje „zavlačenja“ odabrao je Rusiju umesto „Marakane“ za, kako kažu, bolje lične uslove. Pitanjem, da li su Salata i njegov menadžer licitirali sa Crvenom zvezdom kako bi sebi obezbedili unosniji transfer, ne želi da se bavi sportski direktor Ivan Adžić.

– Kad sumiramo sva dešavanja možda sa strane izgleda da je Salata preko Zvezde sebi dizao cenu, ali ne mogu da tvrdim nešto što ne znam. Ono što znam je da smo izgubili bitku zbog menadžera igrača, a ne Slovana sa kojim smo se dogovorili oko obeštećenja. Suština je da Salata i njegov zastupnik nisu odgovorili na poslednju našu ponudu, već su bez reči otišli na drugi stranu. Nema ljutnje, izabrali su po svom nahođenju bolju varijantu – kaže Adžić.

Na „Marakani“ ne odstupaju od stava da će kupiti ili pravo pojačanje ili će proleće nastaviti sa Đorđevićem, Tošićem i Mikićem, možda i Vilotićem.

– Nema žurbe, tražimo pravo rešenje. Imamo Bugarina Ivana Ivanova iz Alanije u opciji, ono što smo videli ispunjava neke naše zahteve, ali je on za sada daleko od realizacije. Prvo mu je cena veoma visoka, a s druge strane već ima neke ponude koje razmatra. U Budvu putuju Đorđević, Tošić i Mikić, imamo njih kao alternativu ali nismo sedeli ni u ovom periodu skrštenih ruku. Gledamo, vagamo – tajanstven je Adžić.

Ivanovu je cena oko 750.000 evra, znači u skladu sa finansijskim mogućnostima, samo je pitanje odluke. Trener Robert Prosinečki je već rekao da neće biti smak sveta ako Salata ne dođe i da ima igrače koji će „zakrpiti rupu“ ako se štoper ne dovede.

– Kako kažete, krpili smo „rupe“ jesenas, ako moramo činićemo to i na proleće – gotovo u glas ističu Duško Tošić i Nikola Mikić. – Jeste da se pripremamo da igramo na svojim pozicijama bekova, ali je Zvezdin interes iznad ličnog. Videćemo u Crnoj gori šta će šef odlučiti…

A, kad je mesto štopera u pitanju, Prosinečki će možda tokom priprema posegnuti za jednim revolucionarnom rokadom na toj poziciji. Možda već na meču sa Zetom 19. januara u Radanovićima…

BOŽIĆ
TRANSFER Marija Božića nije propao odlaskom Salate u Rusiju, uverava Adžić.

– Božić je želja Prosinečkog, njegov transfer na „Marakanu“ ne bi trebalo da dođe u pitanje samo je neophodno da narednih dana završimo neke detalje – kaže sportski direktor.

U BUDVU PUTUJE 29 IGRAČA
EKSPEDICIJA crveno-belih broji 29 igrača (tri golmana), a na pripreme ne idu Mijović, Blažić, Bojan Đorđević (ide na pozajmicu), Cvetković, Vasiljević, golman Pavlović (na probi u Debrecinu).

Putuju: Stamenković, Bajković, Dmitrović (golmani), Ninkov, Mikić, Tošić, Ignjatijević, S. Reljić, Li Adi, S. Đorđević, Savio, Bogdanović, Isah, Mijailović, Milovanović, Evandro, Kadu, Koroman, Dragoljub i Slavoljub Srnić, Jeremić, Vešović, Binić, Lazović, Kaluđerović, Trifunović, Jevtić, Perović i Borha.

Novosti.rs

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *