CRVENA ZVEZDA: Zvezda i Kristić se razišli

kristic
Na sastanku između sportskog menadžmenta FK Crvena zvezda i trenera Aleksandra Kristića došlo je do sporazumnog prekida saradnje….

– Kada je Aleksandar Kristić, posle ostavke Ratka Dostanića, preuzeo prvi tim Crvene zvezde postigli smo dogovor da po završetku jesenjeg dela sezone razgovaramo o daljoj saradnji. Posle analize prvog dela sezone koja je urađena, Crvena zvezda i Kristić su postigli dogovor da se saradnja ne nastavi – stoji na zvaničnom sajtu kluba.

– Crvena zvezda se zahvaljuje Aleksandru Kristiću na svemu što je postigao tokom jesenjeg dela sezone kao trener prvog tima. Ekipu je preuzeo u veoma teškom trenutku posle eliminacije iz kvalifikacija za Ligu Evrope. Trebalo je mnogo upornosti i truda da se igračima vrati samopouzdanje. Velikim klubovima, kakva je Crvena zvezda, plasman u Evropu tokom leta odredio je jesenji deo sezone. Zato je ova jesen bila veoma teška za klub kako zbog pritiska javnosti, tako i zbog pritisaka druge vrste kojima je Zvezda bila izložena. U takvoj situaciji, Kristić je radio najbolje što je mogao i postigao je dobre rezultate.

Obe strane uvidele su da od nastavka saradnje nema koristi.

– Bez obzira na sve što je postignuto, Crvena zvezda i Aleksandar Kristić su zajednički konstatovali da dalja saradnja ipak nije moguća i da je najbolje za obe strane da bude prekinuta. Ovaj predlog biće upućen Upravnom odboru kluba koji će o njemu respravljati na prvoj narednoj sednici.

Zvezda se na kraju zahvalila Kristiću, koji će ostati u klubu.

– Aleksandar Kristić je dete Crvene zvezde, trener u koga ulažemo i ostaće da radi u klubu. Kristić je veliki Zvezdaš koji voli svoj klub i spreman je uvek da bude u funkciji Crvene zvezde. Verujemo u njegovu budućnost i trudićemo se da mu u budućnosti pomognemo da napravi uspešnu trenersku karijeru – stoji u zaključku saopštenja Zvezde.

Sportal.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *