CRVENA ZVEZDA: Trivunović: Ja sam igrač za Zvezdu!!!

veseljko
Proganja me to što u Zvezdi nikad nisam dobio šansu, a vidim da su mnogi obukli dres koji to ne zaslužuju. U junu mi ističe ugovor, hoću nazad na „Marakanu“ – ističe reprezentativac Srbije iz OFK Beograda…
FUDBAL ne poznaje godine, ali sigurno prepoznaje majstore. Oni se, kaže sam Veseljko Trivunović, ne mogu zatrti nikakvim nepravdama, izmišljenim razlozima, ličnim osvetama. Kad tad, na nekom mestu, kvalitet i znanje dođu do izražaja.

Njemu je „svanulo“ u 30. U OFK Beogradu je dobio slobodu da pokaže koliko su moćna njegova levica i jaka moderna vizija igre, a u reprezentaciji Srbije da dokaže da kvalitet „trči“ i u Jelen Superligi.

– „Novosti“ su mi doneli sreću u reprezentaciji. Prvo ste mi poželeli lep debi koji je krunisan asistencijom, a onda da učinak unapredim u Izraelu sam morao da se opravdam i postignem gol – uz osmeh je komentarisao Veseljko. – Mogu još bolje. A Srbija može mnogo bolje jer ima kvalitet ne samo u inostranstvu već i u zemlji.Uveren je da najbolji pojedinci ne moraju da čine i uspešnu selekciju.

– Mi imamo velike asove, ali nisu svi kadri da iznesu obaveze u reprezentaciji. Uvek postoje i oni igrači iz možda manjih sredina koji se toliko dobro prilagode da postanu jak šraf u selekciji.

Ne priznaje godine, uverava da danas uz svu tehnologiju i medicinu igrački najviše može da se pruži od 28 do 33 godine. Ne mari za priče i pričice, neće da govori zašto je bio osporavan u Vojvodini, ali zato priznaje da mu je dres Zvezde neostvaren san.

– Proganja me to što u Zvezdi nikad nisam dobio šansu, a vidim da su mnogi obukli dres koji to ne zaslužuju. Moje emocije prema matičnom klubu su velike, ali se nikad nisam odrekao tog sna. Ja sam kvalitet za Zvezdu i s obzirom da mi ugovor ističe na leto eto prilike da me kupe! Nikad se ne zna…

Naš fudbal ubiše loša infrastruktura, taktike klasičnih „bunkera“, uverava Veseljko i kaže da naši klubovi moraju u kosturu tima da imaju iskusnije igrače.

– Ne mogu klinci sami da se vode. Ja u OFK Beogradu njih ne vodim samo na terenu, već i van njega. Pomažem im u svakoj sferi života. Momci mnogo brzo dobijaju šansu, a još brže ponudu za odlazak. Dovoljne su dve-tri utakmice da „polete“, a još nisu stasali ni za ovu našu ligu. Nama starijim ostaje samo da mlađima rasteramo maglu pred očima i uvedemo ih u bolju budućnost.

NE PIJEM, NE PUŠIM…
MNOGI kažu da Veseljko danas igra bolje i lakše u kontinuitetu nego prethodnih sezona.
– Sad igram stalno, pa se ljudima čini, ali moj recept za standardnu formu je vođenje sportskog života. Dobar trening, pa kvalitetan odmor, ne kozumiram alkohol, cigarete, ne izlazim previše već uglavnom vodim porodičan život.

IDEM SAMO ZA DOBRE NOVCE
PLJUŠTE ponude iz Kine, Koreje, Izraela…
– Iskreno, napustiću OFK Beograd samo za dobre novce. Hoću i ja da se obezbedim u inostranstvu pa me pozajmice tipa Izraeal nisu zanimale. Bunjodkor zove, ako budu spremni da plate obeštećenje i moje uslove nema razloga da se ne pridružim Trifunoviću i Đorđeviću.

Novosti.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *