CRVENA ZVEZDA: Novi dres, grb na travi, slobodan ulaz

zvezda dres
Po povratku tima sa priprema u Antaliji, sve vrvi u kući crveno-belih. Ekipa je u četvrtak na terenu, atletskoj stazi, tunelu i teretani imala višesatna ispitivanja i merenja različitih vidova fizičke spreme, kondicije, trenutnih mogućnisti…

Svi rezultati se od prvog dana piprema sistematski unose u kompjuter kondicionog trenera Srđana Zirojevića, koji za svakog igrača ima „mali milion“ grafikona, koji oslikavaju nivo fizičke spreme i progresiju istog. Upravo zbog toga, Zirojević je tokom priprema često delio ekipu u više grupa, jer nije svakoj grupi igrača bio potreban jedan intenzitet treninga.

Tako se događalo da se jedni „siti“ izigraju sa loptom, dok je drugi ne vide tokom 100 minuta.

Sve to promenilo se dolaskom u Beograd, jer će ekipa u periodu do 27. februara i prve utakmice sa Smederevom imati drugačiju koncepciju treninga, na kojima će se raditi na hitrini, tehnici, taktici, ne i „sirovoj“ snazi.

Koliko su igrači napredovali na svim poljima trebalo bi da se vidi u nedelju od 14 časova kada će na stadionu Crvene zvezde biti održana „generalna proba“ pred start prolećnog dela prvenstva, a sparing partner crveno-belima biće Borac iz Banjaluke.

Iz kluba, stigla je informacija da će ulaz na tu utakmicu biti slobodan, ujedno pozvani su i navijači da dođu, pozdrave ekipu, povratnika posle teške operacije Milana Vilotića, ali i novog trenera i legendu kluba Roberta Prosinečkog, koji će prvi put u svojstvu šefa struke izaći na stadion na kojem je stekao svetsku slavu i ime kao fudbaler, u periodu od 1987. do 1991. godine.

Baš za tu, 1991. godinu, vezuje se i dizajn novog dresa u kojem će ekipa igrati tokom prolećnog dela prvenstva.

U saradnji sa „Najkom“ i „Delta sportom“, osmišljen je novi dres koji neodoljivo i nedvosmisleno podseća na onaj u kojem je Crvena zvezda, između ostalih i sa Prosinečkim u postavi (broj 7), postala prvak Evrope u sezoni 1990/91. Dres je potpuno retro, sa debelim šarama, od kojih srednji deo zauzima bela šara.

Jedina suštinska razlika biće u tome što je legendarna generacija u Bariju 1991. godine igrala bez logoa generalnog sponzora na grudima, a sada to mesto pripada ruskom gigantu „Gaspromu“, koji je od prethodnog leta generalni sponzor crveno-belih.

Promocija novog dresa, uz prisustvo uprave, trenera i svih igrača, biće održana u Medija centru na „Marakani“, u petak od 12 časova i odmah istog dana, novi dres, kao i plava verzija za gostovanja, biće pušten u svim oficijelnim „Red Star“ šopovima širom Srbije.

U onom u Ljutice Bogdana, prvotimci će potpisivati dresove pola sata posle završetka promocije.

Kako se približava početak prvenstva i meč sa Smederevom, tako se radi i na „šminkanju“ stadiona, a jedan od noviteta biće na travnjaku oslikan novi-stari grb Crvene zvezde, popularni štit. Crvenom i belom bojom, grb će biti naslikan na sredini igrališta, na mestu gde se spajaju aut linija bliža Zapadu i linija centra igrališta.

Najviše od svega, ipak, navijači bi voleli da „Buđenje Zvezdinog proleća“ trgne i ekipu, koja je jesenas bila u nekoj vrsti letargije, a koja je dobila novu energiju od dolaska Roberta Prosinečkog.

MONDO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *