CRVENA ZVEZDA: A od Gasproma…

gazprom

Sastanak u Rusiji uspešan, iako su i Adžić i Kleut zakopčani kada su u pitanju detalji. Milion evra dovoljno da Zvezda ispuni sve želje u prelaznom roku. Božić stiže pre praznika, Salata i Volkov na čekanju. Ipak, sa milion evra stvari izgledaju mnogo bolje nego na kraju jeseni…

I dok je Ivan Adžić govorio o aspektima saradnje sa Zenitom, javnost su zanimali sastanci koje je vodio gensek Kleut.

Razumljivo, radilo se o novcu, koji je preko potreban da bi se obećavajući prelazni rok završio na pravi način. Sve što je prvi operativac crveno – belih želeo da kaže je konstatacija da je sastanak završen uspešno.

Evandro i Borha su samo zagolicali maštu navijača, ali prava pojačanja, po želji Prosinečkog mogu da stignu, samo uz „asistenciju“ sponzora.

Radi se, kako saznaje „Sportski Žurnal“ o sumi od milion evra. Računa se da bi sa tim sredstvima Zvezda uspela da završi pregovore, i Mariju Božiću, Vladimiru Volkovu i Kornelu Salati otvori vrata „Marakane“.

Plan je da Božić, koji je i najbliži crveno – belom dresu, potpiše ugovor naredne nedelje. Njegovo obeštećenje je oko 200 000 evra.

„Sedim u Loznici i čekam poziv. U Slovačkoj su praznici. Nestrpljiv sam, ostvariću san“, rekao je vezista Slovana.

Nakon praznika, u januaru sledi realizacija preostalih poslova. Salata nije jeftin, oko pola miliona evra, ali je daleko najbolje rešenje za Zvezdu. Jer ono što se dešavalo sa štoperima tokom jeseni, nameće potrebu da se interveniše na zimskoj pijaci.

Slovan je takođe ustanovio cenu, prednost Zvezde je što Salata ne želi u Poljsku na pozajmicu, pa ako Zvezda dobije novac za realizaciju transfera, neće biti nikakvih prepreka.

Najdalje od „Marakane“ je Vladimir Volkov. Šerif će prihvatiti najbolju ponudu i tu nema sentimentalnosti, što je potvrdio i menadžer ovog igrača Petar Bazić. Posao bi verovatno završili 300 000 evra i odricanje Zvezde od obeštećenja za Vranješa. Postoji mogućnost da ovaj transfer bude odrađen u ratama, što ipak daje veći manevarski prostor.

Ni Volkov ne želi neizvesnost, da li će doći na „Marakanu“ biće poznato u prvih desetak dana januara.

Kakav bi tim sa pet novih igrača Zvezda imala u odnosu na jesen, nije ni potrebno objašnjavati. Važnije od proleća je da bi bila stvorena osnova za mnogo bolje rezultate u narednim sezonama.

Sportske.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *