Završena foto kolonija u Sokobanji

kolonija
Prva foto-video kolonija „Sokobanja 2011“ uspešno je završena prethodnog vikenda. Prvom multimedijalnom skupu te vrste u Srbiji prisustvovalo je 12 učesnika iz Srbije, Bugarske i Makedonije…..

Učesnici kolonije imali su priliku da inspiraciju potraže u Sokobanji i na obližnjim izletištima, a tokom 6 dana obišli su Bovansko jezero, Ozren, Lepteriju, Izvorište Moravice, Banju Jošanicu, selo Vrmdža i planinu Rtanj.

– Fotoreporteri i snimatelji su puno vremena provodili i sa meštanima ovog regiona i tom prilikom beležili su najzanimljivije detalje iz života ovih srdačnih ljudi. Toliko nasmejanih ljudi spremnih na poziranje pred objektivima kamera učesnici kolonije do sada nisu sreli u svom profesionalnom radu – kaže Saša Đorđević, poznati niški fotoreporter jedan od urednika Medijsko istraživačko centra.

Inače učesnici kolonije bili su smešteni u objektima seoskog turizma u selu Trubarevac, koje se nalazi na obalama Bovanskog jezera nedaleko od Sokobanje tako da su imali potpuni doživljaj boravka u prirodi inspirativne lepote.

Organizatori kažu da će obiman i kvalitetan multimedijalni material koji je nastao tokom Kolonije, posle obrade biti dostavljen Turističkoj organizaciji Sokobanja. Fotografije i video priloge Sokobanja će moći da koristi u promociji svoje turističke ponude. Predvidjeno je i da radovi nastali tokom kolonije budu predstavljeni na izložbi koja će biti organizovana u Sokobanji ali i u Nišu, Beogradu, Sofiji i Skoplju. Fotografije koje će biti predstavljene na izložbi biće objavljene i na našem sajtu.

Veliku foto galeriju sa Kolonije možete pogledati na sajtu MIC.

Izvor: Južne vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *