Zaplenjen veliki broj mreža u poslednjih mesec dana

mreze
U poslednjih 45 dana, ribočuvari Južne Morave II sektor Sokobanja, su na Bovanskom jezeru zaplenili veliki broj mreža, ukupne dužine oko 650 metara…
Ako uzmemo prosek u poslednjih par godina, ovo je začuđujuće veliki broj mreža, koji nam samo pokazuje da borba protiv ribokradica ni izbliza nije dobijena. I ako već godinama ribočuvari neumorno pronalaze i dižu mreže, ribokradice i dalje uporno postavljaju nove što nas ponovo vraća u nedoumicu, da li smo uradili sve što je u našoj moći.
Promena svakako ima, nismo više svedoci fizičkih i verbalnih sukobljavanja na vodi, ribokradice beže na svaku sumljivu situaciju, veliki broj prekršioca je makar jedanput imao susret sa sudom i zakonom, većina se tretiraju kao povratnici i uspevali smo da dobijemo i zatvorske kazne za ove prekršaje, ali mreža i dalje ima.
Ovaj period je svakako lopovima zgodan, prvo iz razloga što je na obalama Bovanskog jezera, znatno manji broj ribolovaca, postoji kretanje ribe koja se povlači prema zimovnicima, pa postoji izgledna situacija da se u mrežama nađe veća količina ribe.
USR Moravica ovom prilikom apeluje na sve ribolovce koji primete neke sumnjive aktivnosti na vodi, da svakako pozovu ribočuvare i pomognu im u nastojanjima da naše vode očiste od ove pošasti.
Sa ovog mesta upućujemo i zahtev korisniku da ažurnije prosleđuje prekršajne prijave, kojih je bilo dosta ove godine, ali kako čujemo, još uvek nisu došle do suda. Gospodo, pokušajte da propratite svoje ribočuvare i njihov rad, u protivnom biće po onoj staroj „Džabe smo krečili“.
USR Moravica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *