Važna obaveštenja iz JKP Napredak

jkp napredak sokobanja
JKP „Napredak“ počinje sa primenom novih cena koje dosada nije imalo u cenovniku. Potreba za primenom novih cena javila se zato što je JKP „Napredak“ …

nabavilo dva nova vozila, ali i zbog toga što u postojećem cenovniku nisu bile primenjivane cene za pojedine usluge koje preduzeće obavlja, saznajemo od direktora JKP „Napredak“, Saše Drljače. Nove cene će biti primenjivane za: pecanje na ribnjaku, izvoženje smeća i šuta na gradsku deponiju, davanje saglasnosti na tehničke uslove, prijavu i odjavu komunalnih usluga, merenje meračem protoka, rad vozilima: rad rovokopača i rad cisternom za održavanje kanalizacije.

JKP „Napredak“ pokrenulo akciju očitavanja vodomera. Akcija je pokrenuta zato što je primećeno da je količina vode koja se fakturiše gradjanima i privredi mala u odnosu na količinu vode koju preduzeće proizvodi, kaže direktor JKP „Napredak“, Saša Drljača. Ukoliko se uzmu u obzir fiksni troškovi preduzeća: troškovi radnika, struje, hemikalija, hemijskih analiza i ostalih troškova, shvatili smo da ukoliko ne naplatimo realnu količinu vode koja se pšotroši, preduzeće će ubrzo biti u finansijskom problemu, objašnjava Drljača. Velikom broju gradjana potrošnja vode se obračunava paušalno. U Srbiji bruto specifične potrošnje vode dnevno po stanovniku iznose 380l, a ako se to prevede na mesečnu potrošnju iznosi blizu 11 kubika po članu domaćinstva. Paušal je destimulativan jer naš paušal iznosi 5 kubika po članu domaćinstva. Tako dolazi do situacije da gradjani troše više vode nego što je plaćaju, objašnjava Drljača.
TV Soko

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *