Uspeh, izveštaj ocena i dodela diploma maturantima u Sokobanji

diplome
154 učenika 8. razreda OŠ “Mitropolit Mihailo“, od 155 koliko ih je bilo u 8. razredu, je uspešno završilo OŠ. Ove godine je u 8. razredu izrečeno 6 vaspitno disciplinskih mera, ima 14 vukovih diploma i 33 specijalne diplome….

81,88 % učenika od 5 do 7 razreda, odnosno njih 366, je ostvarilo pozitivan uspeh, a 66 učenika se upućuje na polaganje popravnih ispita u avgustovskom roku. 13 učenika nije ocenjeno zbog neredovnog pohadjanja ili bolesti, i oni su upućeni na polaganje rezrednih ispita. U toku je organizovanje pripremne nastave i polaganje razrednih ispita. Od 5. do 8. razreda izrečeno je 45 vaspitno-disciplinskih mera.

Kako nas je obavestila koordinatorka upisa Tanja Nikolić zvanični izveštaj iz centralne baze podataka o ocenama učenika osmog razreda nalazi se na vratima škole. Roditelji mogu da izvrše uvid u ocene svoje dece do ponedeljka 20. juna do 15 časova. Školska upisna komisija izvršila je proveru ocena i nema nikakvih izmena.
Svečana dodela diploma maturantima i tradicionalna dodela knjiga najboljim učenicima održana je juče u Velikoj sali SO Sokobanja. Tom prilikom podeljena su svedočanstva maturantima, a posebno su pohvaljeni i nagrađeni knjigama najuspešniji u pojedinim oblastima tokom četvorogodišnjeg školovanja. Za učenicu generacije proglašena je Jelena Milovanović- maturant gimnazije koja je četvorogodišnje školovanje završila sa svim peticama. Jelena je nagrađena knjigama i za posebna zalaganja u oblasti prirodnih nauka, i postignute rezultate na takmičenjima iz hemije i matematike. Svečana dodela diploma i svedočanstava označila je kraj još jedne školske godine. Od 157učenika, 140 završilo je srednju školu sa pozitivnim uspehom. Od ovog broja 32 učenika završila su razred sa odličnim uspehom.
TV Soko

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *