Stavljena u pogon presa za PET ambalažu

presa za pet ambalazu sokobanja
U JKP “Napredku“ stavljena je u pogon presa za PET ambalažu…
Ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za nabavku prese i kontejnera za prikupljanje PET ambalaže potpisan je septembra prošle godine izmedju Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i JKP “Napredka“. Realizacija ovog projekta je u toku a juče se počelo sa presovanjem PET ambalaže.
Juče je stavljena u pogon presa a naredne dve nedelje biće postavljeni kontejneri za prikupljanje PET ambalaže. U toku su pripreme za postavljanje kontejnera. Konkretno, betoniranje postolja na kojima će kontejneri biti postavljeni.
Direktor JKP “Napredka“ za Soko TV kaže da bi gradjani trebalo da koriste ove kontejnere, odnosno da odvajaju PET ambalažu od ostalog smeća. Jer bi se time smanjila zapremina deponije i nebi se izdvajali kancerogeni gasovi koji se pojavljuju prilikom paljenja PET ambalaže.
Presa za PET ambalažu vredi 400.000 dinara koliko vrede i kontejneri koji su nabavljeni za prikupljanje PET ambalaže. U narednom periodu biće nabavljeno još 40-ak kontejnera koliko će biti potrebno da pokrije celu Sokobanju. Presa je nabavljena od Aleksinačkog preduzeća “Dimenzija“ koje je i proizvodjač ove prese.
presa za pet ambalazu sokobanja
presa za pet ambalazu sokobanja
presa za pet ambalazu sokobanja

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *