Sigurnost gradjana na zadovoljavajućem nivou

bojan milivojevic sokobanja
Lična i imovinska sigurnost gradjana u Sokobanji u mesecu februaru je na zadovoljavajućem nivou…
kaže Bojan Milivojević na redovnoj mesečnoj konferenciji za novinare.
U odnosu na isti period prošle godine došlo je do smanjenja krivičnih dela za 30% što je iznad svih očekivanja, kaže Milivojević. Registrovano je samo jedno krivično delo kradje sa nepoznatim počiniocem koje je rasvetljeno.A kada su u pitanju krivična dela sa elementima korupcije otkrivena su dva krivična dela za šta su protiv dva lica podnete krivične prijave.
Obezbedjen je stabilan red i mir, zbog izvršenja prekršaja protiv četiri izvršioca je podnet je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, što predstavlja drastično smanjenje u odnosu na 2009. godinu. Najbrojniji prekršaji su vredjanje, zlostavljanje, izazivanje i učestvovanje u tuči, nepristojno, drsko i bezobrazno ponašanje.
Kad je u pitanju bezbednost u saobraćaju na području opštine Sokobanja u mesecu februaru dogodile su se samo 2 saobraćajne nezgode sa malom materijalnom štetom.
Prioritet policijskih službi u narednom periodu je rad na otkrivanju krivičnih dela iz oblasti narkomanije i krijumčarenja kao i otkrivanje dela sa elementima korupcije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *