Prva foto-video kolonija od 2. do 8. jula u Sokobanji

foto kolonija
U živopisnim predelima Sokobanje, sledećeg vikenda će početi prva Foto-video kolonija, koju organizuju Medijski istraživački centar iz Niša, opština Sokobanja i Turistička organizacija Sokobanje….

U radu kolonije, koja će trajati od 2. do 8. jula, učestvovaće 13 fotoreportera i snimatelja iz Bugarske, Makedonije i Srbije. Ovo je, kako su danas u Media centru najavili Saša Đorđević iz Medijskog istraživačkog centra i Dimitrije Lukić, predsednik Opštine Sokobanja, prvi multimedijalni skup te vrste u Srbiji, a partner u organizaciji kolonije je RTS.

-Foto kolonije poslednjih godina postaju najprihvatljiviji oblik razmene iskustava među fotografima, a prvi put im se pridružuju i snimatelji, rekao je Đorđević. –Sa druge strane, svojim prisustvom i profesionalnim radom na određenom terenu, fotografi i video-snimatelji doprinose popularizaciji tog mesta. Inače, sav materijal koji će nastati tokom kolonije ostaje Turističkoj organizaciji Sokobanje.

A zašto baš Sokobanja? Ova opština sa svojom prelepom prirodom, prema rečima Đorđevića, spada u red turističkih centara sa najdužom tradicijom i jedno je od najposećenijih mesta u Srbiji.

Sa druge strane, Medijski istraživački centar (MIC) iz Niša je udruženje koje je formirala grupa medijskih profesionalaca, a koje ima potencijala da u rad budućih kolonija uključi najkvalitetnije fotografe i snimatelje iz Srbije i okruženja.

Da bi Foto-video kolonija Sokobanja 2011. na adekvatan način funkcionisala bila je neophodna pomoć i sponzora tako da su dve kompanije, Rtanj komerc iz Niša i fabrika čajeva Adonis iz Sokobanje, pružile pomoć u organizaciji ove manifestacije.

Predsednik Opštine Sokobanja, Dimitrije Lukić, zahvalio se kolegama iz MIC-a što su pokrenuli ovu inicijativu, inspirisani prelepim sokobanjskim pejzažima.

-Opština Sokobanja već dugo organizuje likovnu koloniju, odnedavno i vajarsku, a ovom kolonijom će u sferi umetnosti potpuno zaokružiti svoju ponudu, istakao je Lukić, dodavši da će svi učesnici kolonije biti smešteni u kapacitetima seoskog turizma, što je svojevrsni doprinos razvoju ovog vida turizma u predivnom krajoliku Sokobanje, itekako inspirativnom za umetnike.

Medijski istraživački centar će na svoj sajtu www.mic.org.rs svakodnevno objavljivati aktuelnosti sa kolonije,a po završetku kolonije biće organizovane izložbe u Sokobanji, Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Sofiji i Skoplju.

Mic.org.rs
{youtubejw}-0oI-YP85kY{/youtubejw}

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *