Promocija romana “Paganska knjižara“ Karla Astrahana u Sokobanji

paganska-knjizara-sokobanja
Sokobanja je inspiracija mnogim umetnicima, roman “Paganska knjižara“ autora Karla Astrahana je nastao u Sokobanji…
Karlo Astrahan je imao promociju svoje knjige juče u prostorijama Narodne biblioteke “Stevan Sremac“ u Sokobanji zajedno sa književnikom Vojkanom Radojkovićem koji je ovom prilikom promovisao knjigu “Poslednji dani bioskopa “Delo“.
Naši sugradjani koji su bili na promociji imali su priliku da se upoznaju sa veoma neobičnim romanima. “Paganska knjižara“ je jednim svojim delom nastao u Sokobanji i svojim žanrovskim opredeljenjima pripada omnibus romanima. To je roman koji je sastavljen od 8 priča različitog sadržaja a koje su povezane istom idejom, osnovnim motivom i atmosferom. Roman je nastao u najboljoj tradiciji srpske ali i evropske fantazije. Autor Karlo Astrahan je izrazio zadovoljstvo što je deo romana nastao baš u Sokobanji.
Drugi roman koji je imao svoju promociju juče “Poslednji dani bioskopa “Delo“ autora Vojkana Radojkovića, je roman čija je radnja smeštena u malom provincijskom gradu gde 8 junaka, naratora, zaljubljenika u filmsku umetnost redovno, iz veče u veče, posećuju bioskop u nadi da će tako pobeći od jednoličnog života. Radi se o jednom slojevitom romanu koji pokreće brojna poetska pitanja i bavi se problemom recesije umetničkog dela, kao i pitanjima odnosa stvarnosti i fikcije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *