Projekat „O2 SVUDA“

o2 sokobanja svuda
Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije ( www.mos.gov.rs, www.zamislizivot.org ) je u okviru konkursa za podizanje kapaciteta omladinskih udruženja podržalo projekat „O2 SVUDA“ Omladinske organizacije Sokobanja…
Primarni cilj projekta, koji je u skladu sa Nacionalnom strategijom za mlade, je podsticanje aktivnog učećča mladih u društvu. Takođe, ciljevi projekta su i podizanje kapaciteta Omladinske organizacije Sokobanja putem edukacije lokalnih koordinatora u selima opštine Sokobanja, iz oblasti volontarizma i organizovanja lokalnih inicijativa, radi poboljšanja mogućnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih. Ciljna grupa i korisnici projekta su mlasi od 16-30 godina iz Sokobanje i 5 sokobanjskih sela (Jošanica, Dugo Polje, Resnik, Vrmdža i Trubarevac).

Projektom je predviđeno nekoliko aktivnosti:
Trening na temu volonterizam
Trening „Organizovanje lokalnih inicijativa“
Akcija u izabranom selu
Akcija u Sokobanji
Treninzi će se sprovesti u vidu jednodnevnih predavanja u prostorijama Organizacije za lokalnu inicijativu Sokobanja, a vodiće je stručnjaci koji imaju iskustva u navedenim oblastima.
Nakon treninga mladi će biti u prilici da primene stečeno znanje i to organizovanjem ulučnih akcija, u Sokobanji i u jednom izabranom selu. To će uticati na povećnje aktivizma mladih u opštini Sokobanja, kao i na kapacitet same Omladinske organizacije Sokobanja.

MLADI, BEZ OBZIRA GDE ŽIVITE, UKLJUČITE SE!

DAJTE SVOJ DOPRINOS REALIZACIJI PROJEKTA!

DONESITE SVOJ ENTUZIJAZAM I NOVE IDEJE, A MI ĆEMO VAM UZVRATITI ISKUSTVOM I ZNANJEM!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *