Policajac uhapsen jer je branio devojku od nasilnika

Posted: 2012-10-29 10:46:45

Policajac uhapsen jer je branio devojku od nasilnika

Branislav Cvetanović (22), pripadnik interventne jedinice Policijske uprave u Nišu, uhapšen je zbog tuče u diskoteci „Stena“ u Sokobanji, u kojoj su povređeni Stefan R. (26), sin predsednice Skupštine opštine tog grada, i Nikola G. (29)..….

Nezavisni policijski sindikat Srbije najoštrije je osudio Cvetanovićevo hapšenje i naveo da je on branio svoju devojku od nasilnika. S druge strane, Bojan Milivojević, načelnik policijske stanice Sokobanja, ističe da su postupali po zakonu te da nemaju ništa protiv da se izvrši kontrola njihovog rada u tom slučaju.

Devojka ležala u krvi

– Cvetanović je bio u toaletu sokobanjskog lokala, a kada je izašao, ugledao je svoju devojku, koja je oblivena krvlju ležala na podu. On je prišao da joj pomogne ali ga je jedan od napadača udario s leđa, posle čega je nastala opšta tuča. Iako se radilo o masovnoj tuči, lisice su stavljene jedino na Cvetanovićeve ruke, dok su dvojica koja su napala devojku i započela tuču puštena kući – navode u NPSS, i dodaju:

– Zvali smo komandira policije u Sokobanji i pitali ga zašto je Cvetanoviću određen pritvor, na šta im je odgovoreno da su napadači deca lokalnih moćnika i da su morali to da urade.

Sindikalci, osim optužbi da je Cevtanović uhapšen zbog političkog pritiska, navode da je on maltretiran i nakon privođenja.

– Kako Sokobanja nema prostor za sprovođenje mere policijskog zadržavanja, kolega Cvetanović je prebačen u Zaječar. Njemu su za vreme policijskog zadržavanja, puna 24 sata bile uskraćene hrana i voda, pa je završio u Hitnoj pomoći. Mi smo policajci i odlično znamo kako treba postupati s ljudima lišenim slobode, pa smo zgroženi ovakvim postupkom kolega prema kolegi – kaže Miloš Jelenković, zamenik predsednika NPSS.

Nisu tačne optužbe

On ističe da će NPSS učiniti sve da pomogne Cvetanoviću i da će zatražiti odgovornost onih koji su odlučili da nakon masovne tuče zadrže samo njega.

– Moram reči da je više nego očigledno da se neko dodvorava političarima i lokalnim moćnicima, a oni koji to čine ne zaslužuju da nose policijsku uniformu. O ovom slučaju obavešten je i ministar Ivica Dačić, od kojeg ćemo zatražiti da prekontroliše postupanje sokobanjske policije – rekao je Jelenković.

S druge strane, Bojan Milivojević, komandir policijske stanice u Sokobanji, ističe da je sve rađeno po zakonu.

– Odgovorno mogu da kažem da nije bilo pritisaka ni od strane sindikata, ali ni od takozvanih lokalnih moćnika. Meni ne znači ništa da li je neko sin predsednice Skupštine opštine kada utvrđujem da li je došlo do kršenja zakona. Cvetanović je priveden zbog učestvovanja u tuči u kojoj su povređene dve osobe, a navode sindikata ovim povodom ne želim da komentarišem. Na nadležnim organima je da utvrde da li je bilo propusta u našem radu – rekao je Milivojević. 

Nije bilo nikakve torture
 
Komandir Bojan Milivojević je odbacio tvrdnje NPSS da je Cvetanović maltretiran u policijskom pritvoru.
– Svako ko je zadržan duže od šest sati ima pravo na hranu i Cvetanović nije bio izuzetak – kazao je Milivojević.
Inače uhapšeni policajac je nakon saslušanja pred istražnim sudijom zbog sumnje da je izvršio krivično delo učestvovanja u tuči, juče pušten da se brani sa slobode.

 
Pressonline.rs


Detaljnije na izvornoj strani…

Author:…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *