Policajac Petar M. izvršio samoubistvo

samoubistvo sokobanja
PRIPADNIK Žandarmerije Petar M. (33) iz Železnika, koji je jedno vreme živeo u Sokobanji, otac petoro dece, ubio se u ponedeljak oko 11 časova u bazi ove jedinice MUP Srbije u Ulici Rakovački put…

Žandram je iz službenog pištolja ispalio hitac sebi u glavu, dok je dežurao u stražarskoj kućici. Ubrzo je stigla Hitna pomoć, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt. Petar Marsenić je ostavio oproštajno pismo u kome je kao razlog za samoubistvo naveo ljubavne i porodične probleme.
On je pripadnik druge čete Žandarmerije i kao i svakog dana u ponedeljak ujutru došao je na posao. Niko od kolega nije primetio ništa što bi moglo da nagovesti samoubistvo. Otišao je do stražarske kućice, odakle se oko 11 časova začuo hitac.
– Bio sam iza garaže kada je odjeknuo pucanj – rekao nam je jedan od radnika firme za tehnički pregled vozila koja se nalazi preko puta baze Žandarmerije. – Bilo mi je čudno, ali sam pomislio da policija ima neku vežbu ili tako nešto.
Na mesto tragedije brzo su dotrčale Petrove kolege i zatekle jeziv prizor. Žandarm je nepomično ležao u lokvi krvi, a na glavi je imao prostrelnu ranu.
O svemu je obaveštena i Petrova nevenčana supruga, koja je ubrzo došla. Od šoka i tuge nije mogla da progovori.
Pored pokojnog policajca je pronađeno oproštajno pismo u kome je objasnio zbog čega je digao ruku na sebe. Prema rečima jednog od njegovih kolega, Petar M. je osim ljubavnih imao i problema oko posla. Navodno, trebalo je uskoro iz Žandarmerije da bude prebačen na mesto običnog policajca. To bi značilo i manju platu, od koje ne bi mogao da izdržava porodicu. Inače, žandarm je iza sebe ostavio petoro naslednika iz veza sa tri žene.

Nevenčana supruga ispred mesta samoubistva
Foto: P. Milošević – Večernje novosti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *