Počinje isplata regresa za poljoprivredu

poljoprivreda regres
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede počinje da isplaćuje novac poljoprivrednicima, kako je i najavljivano, baš u vreme kada je i najpotrebniji…
Za zahteve koji se odnose na regres za repromaterijal, a koji budu podneseni u prvom ovogodišnjem roku od 1. maja do 30. juna, Ministarstvo poljoprivrede krenuće sa isplatom već od 15. maja, a sva sredstva će biti isplaćena do kraja jula 2010. godine, potvrđeno je za Radio S.

U saopštenju se navodi da za sve poljoprivrednike koji budu podneli zahteve u drugom roku, od 1. septembra do 30. septembra novac će biti isplaćen do kraja oktobra 2010. godine.

Tokom meseca maja počeli su da pristižu zahtevi za podsticaje i po uredbama koje se tiču vinogradarske, voćarske i stočarske proizvodnje, zatim podsticaji za nabavku novih traktora i priključne mehanizacije, hladnjača, silosa kao i investicije u proizvodnju i preradu mleka i mesa. Isplate poljoprivrednicima po svim ovim uredbama će krenuti već u drugoj polovini maja prema dinamici podnšenja zahteva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *