Obeležen Dan biblioteke “Stevan Sremac“

Povodom 141 godišnjice od otvaranja čitaonice Biblioteka “Stevan Sremac“ organizovala je književno veče “Od Vinče do Žiče“, gosti su bili…
mr. Milan Paroški autor knjige “Sveti Sava i Solomonova mudrost“ i Vesna Pešić ispred izdavačke kuće “Pešić i sinovi“ koja je ovom prilikom predstavila knjigu “Vinča kolevka prve Evrope“ autora Marije Gimbutas.
Književno veče je izazvalo veliku pažnju sugradjana. Milan Paroški  je rekao da mu je izuzetno drago što prisustvuje obeležavanju godišnjice biblioteke i što je ovom prilikom predstavio knjigu “Sveti Sava i Solomonova mudrost“.
Obeležavanju Dana biblioteke prisustvovala je i Vesna Pešić ispred izdavačke kuće “Pešić i sinovi“ koja je predstavila knjigu “Vinča kolevka prve Evrope“ autora Marije Gimbutas. Ova knjiga je nastala sa ciljem da obeleži 100 godina od otkrića prvog arheološkog lokaliteta najstarije evropske civilizacije. Marija Gimbutas je Litvanka koja je provela 10 godina u Srbiji na istraživanju ovog arheološkog lokaliteta, i zahvaljujući njenim istraživanjima možemo pratiti razvoj ove civilizacije u kontinuitetu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *