Nova uredba za regresiranje repromaterijala za poljoprivredu

poljoprivreda sokobanja
Regres za repromaterijal za ratarsku i povrtarsku proizvodnju za 2010. godinu iznosi 14.000 dinara po hektaru…
Vlada Srbije je donela Uredbu o uslovima i načinu korišćenja sredstava za regresiranje repromaterijala za ratarsku i povrtarsku proizvodnju u 2010. godini.  Repromaterijalom u smislu ove uredbe smatra se dizel gorivo, evro dizel odnosno biodizel, mineralno djubrivo i deklarisano seme.
Uz zahtev za regresiranje podnosi se i:
– fiskalni isečak overen od strane dobavljača na poledjini izdat u periodu od 1. oktobra 2009. godine do dana stupanja na snagu ove uredbe, odnosno fiskalni isečak overen od strane dobavljača na poledjini izdat od dana stupanja na snagu ove uredbe do 30. septembra 2010. godine i gotovinski račun koji glasi na ime podnosioca zahteva ili
– overena kopija fakture uz priznanicu-nalog za prenos sredstava ili overen izvod iz banke kao dokaz da je plaćanje izvršeno izdat od 1. oktobra 2009. godine do 30. septembra 2010. godine.
Računi se podnose kao dokaz za kupljeni repromaterijal po hektaru prijavljene površine u iznosu od:
– 9.000 dinara i više, za mineralno djubrivo;
– 4.000 dinara za deklarisano seme;
– 4.000 dinara za dizel gorivo, odnosno evro dizel ili biodizel
Ovo se odnosi na domaćinstva koja ne plaćaju penziono i invalidsko osiguranje i njihov limit koji mogu da prijave je 5 hektara. Za površine preko 5 hektara potreban je pio fond.
Zahtevi se u Sokobanjskoj opštini podnose uveliko, za prethodnih 20-ak dana u Kancelariji za razvoj Sokobanjskih sela javilo se oko 300 ljudi. Sokobanjska opština ima preko 2.500 registrovanih gazdinstava.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *