Književni konkurs “Jutro nad Ozrenom“ 2010 – izabrani najbolji

hrane sokobanja
Žiri je odabrao najbolje pesme 5. jubilarnog konkursa “Jutro nad Ozrenom“…
Četvoročlani žiri u sastavu: prof. dr tibor Rosić, književnik iz Beograda, Kosara Lala Cvetković, nastavnik srpskog jezika iz Sokobanje, Hranimir Hrane Milojković, direktor “Sokolovog pera“ i Ljiljana Jovanović, književnica iz Sokobanje, odabrao je najbolje pesme. Za prava tri mesta obezbedjene su nagrade. Na konkurs je pristiglo oko 500 pesama a juče su usaglašeni rezultati i proglašeni pobednici.
Pobednik 5. književnog konkursa “Jutro nad Ozrenom“ je Violeta Jović iz Niša sa pesmom “Ne dozvoli mi“. Drugo mesto pripalo je Radenku Zečiću iz Bajine Bašte sa pesmom “Još uvek“ a treće mesto zauzela je Sladjana Ilić iz Sokobanje sa pesmom “Koliko pesnici žive“.
Kao i ranijih godina podeljene su i 5 pohvale. U zbornik “Jutro nad Ozrenom“ 2010 ući će 130 pesama. 3 autora su diskvalifikovana zbog nepoštovanja uslova konkursa.
Podela nagrada i promocija zbornika “Jutro nad Ozrenom“ održaće se najverovatnije 3. jula ove godine, ako bude lepo vreme ispred muzeja u atrijumu muzeja, a ako bude loše vreme u legatu Miluna Mitrovića.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *