Akcije Omladinske organizacije Sokobanja

omladinska organizacija sokobanja
„Manje za više“ – akcija prikupljnja prazne PET ambalaže biće održana15. maj od 11h , u centru Sokobanje, ispred Miloševog konaka. Svako ko donese 5 praznih plastičnih vlaša dobija flašu mineralne vode…

„Sat vremena bez duvanskog dima“ – žurka koja će se održati 15. maj od 22h, u kafiću „Vegas“.

Akcija i žurka su deo projekta Sokobanjski eko patuljak“. Projekat „Sokobanjski eko patuljak“ Omladinske organizacije Sokobanja („O2“) podržle su u Zaječarska inicijativa (ZI) i Nacionalna zadužbina za demokratiju (NED), u okviru programa „Iskorak“. Glavni cilj projekta je razvoj svesti kod mladih u opštini Sokobanja o značaju zaštite životne sredine i sopstvenom angažovanju u rešavanju ekoloških problema u lokalnoj zajednici.

Pored pokretanja ekološkin novina, projektom su predviđene i ulične akcije. U prvoj akciji „Toliko malo, a tako zdravo“, koja je  održana 08. maja sa početkom u 11h  u centru Sokobanje ispred Miloševog konaka prikupljan je karton i stari papir. Tom prilikom je za 3 kilograma papira ili kartona deljena sadnicu cveća.

Odziv je bio dobar, a posebnu pažnju je privuklo nekoliko građjana koji su doneli veću količinu kartona i starog papira (npr: 8 paketa dnevnih novina, nekoliko kutija „Zabavnika“ izdanja iz 80-ih i 90-ih godina, …).

Članovi Omladinske organizacije Sokobanja pozivaju građane da se odazovu akciji i daju doprinos realizaciji projekta.

omladinska organizacija sokobanja

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *