Grob Edgara Alana Poa bez konjaka i ruža

Tajanstveni poštovalac Edgara Alana Poa, koji svake godine na godišnjicu rodjenja američkog pisca, preko noći na njegov grob ostavlja flašu konjaka i ruže, prekinuo je svoju šesdesetogodišnju tradiciju…
Američki mediji špekulišu šta je u pitanju: Možda je misteriozni posetioc umro. Da li ga je snašla neka nevolja? Da li će se pojaviti nekad?
„Zbunjen sam“, izjavio je Džef Džerom, kustos Kuće i muzeja Edgara Alana Poa. „Ne znam šta se dešava.“

Odsustvo posetioca ove godine samo je još više produbilo tajanstvenost u vezi sa njegovim identitetom. Ime baltimorskog pesnika i poznatog šaljivdžije Dejvida Frenksa je navedeno kao mogućnost, budući da je preminuo prošle nedelje, ali nema čvrstih dokaza koji ukazuju da je to bio upravo on.

Tradicija ostavljanja konjaka i ruže počela je 19. januara 1949. godine i trajala je punih 60 godina, bez ijedne godine prekida. Neki američki istoričari zabeležili su da je ova tradicija možda počela i ranije, ali od 1949 postoji pisan zapis u baltimorskim novinama Evening Sun.
Džerom i nekoliko njegovih prijatelja 1978. godine napravili su zasedu na groblju u Vestminster holu, čekajući ga da mu otkriju identitet, ali su uspeli da zabeleže samo figuru obučenu u crno i sa belim šalom, sa šeširom sa širokim obodom, kako ostavlja flašu konjaka i ruže. On se uvek pojavljivao izmedju ponoći i 5 sati ujutru.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *